Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mamić optimist

Leko, Ibanez i Eduardo Wilson - prekobrojni

'17.08.2013., Stadion Kranjceviceva, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 6. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Jerko Leko dobio zuti karton.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
30.07.2014.
u 13:24

- Sad su Danci iskusniji i pametniji za tu godinu, u kojoj su osvojili domaću dvostruku krunu. A to dovoljno govori o njima - kaže Mamić.

Uoči odlaska u Dansku trener plavih Zoran Mamić u zagrebačkoj je zračnoj luci rekao:

– Bit će teško i neizvjesno, ali vjerujemo u svoju kvalitetu. Imamo neke prednosti u odnosu na Dance, stoga se realno nadamo dobrom rezultatu.

Koje su to Dinamove prednosti?

– O tome neću javno govoriti. Mnogo je prednosti na Dinamovoj strani i o tome sam govorio igračima.

Je li međunarodno iskustvo Dinamova prednost?

– Svakako! Ali ne igra iskustvo nego igrači na terenu! Vjerujem da su naši bolji te da će to i pokazati.

Što je Aalborgov najjači adut?

Uigranost, već su godinama zajedno. K tome igraju doma. No ne želimo se braniti, dovoljno smo kvalitetni da se nametnemo – kaže Mamić.

Veznjak plavih, Domagoj Antolić, naglašava:

– Moramo odigrati barem jednako agresivno kao i Aalborg koji je, prema onome što smo vidjeli, čvrst i discipliniran. Bit će to tek prvo poluvrijeme, ništa se neće odlučiti u Danskoj, ali želimo u Zagreb donijeti što bolji rezultat.

Lani je Aalborg u drugom pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu ispao od momčadi Dila Gori koja je eliminirala Hajduk?

– Sad su Danci iskusniji i pametniji za tu godinu, u kojoj su osvojili domaću dvostruku krunu. A to dovoljno govori o njima... Uglavnom, morat ćemo odigrati bolje nego dosad.

Portugalac Pinto kaže:

– Znamo da nas čeka težak dvoboj, ali isto tako znamo što nam je činiti. Na utakmicama protiv Žalgirisa nismo primili pogodak i takva čvrsta igra mora nam biti smjerokaz. Nadam se da su velike pogreške koje su se dogodile protiv Lokomotive bile slučajnost – kaže Pinto.

Dodajmo da u zrakoplovu koji je vozio plave u Dansku nije bilo mjesta za Luisa Ibaneza (manji problem s kukom), Jerka Leku i zadnjeg pojačanja Wilsona Eduarda koji su bili prekobrojni, a Zoki voli 'rotirati' momčad.

>> Plavi zasad osciliraju, osim fenomenalnog Alžirca Soudanija

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije