Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNI PODVIZI

Leicester je ispisao sportsku bajku poput Gorana, Janice ili Ivice

Leicester
Foto: Reuters
1/8
02.05.2016.
u 23:59

Goran je bio 125. na ATP listi prije turnira i ušao je s pozivnicom. Tri je puta gubio finala, a te godine nitko od njega nije očekivao velik rezultat. No, on se dogodio...

Leicester je remijem Tottenhama kod Chelseaja ostao na 7 bodova prednosti 2 kola prije kraja te senzacionalno osvojio naslov, a Goal se prisjeća ponajvećih pothvata u svijetu sporta.

Goran Ivanišević osvojio Wimbledon 2001. godine

Goran je bio 125. na ATP listi prije turnira i ušao je s pozivnicom. Tri je puta gubio finala, a te godine nitko od njega nije očekivao velik rezultat. No, on se dogodio...

Grčka osvojila Euro 2004.

Grčka je iznenadila sve, pobijedila je u finalu domaćina Portugal s 1:0, a Otto Rehhagel na EP je odveo momčad bez velikih očekivanja. Grci su završili drugi u skupini, a onda je krenuo nokaut pohod: padali su Francuska, Češka, pa Portugal.

Nottingham Forest europski prvak

Oni koji vjeruju da je Leicester ove sezone najnevjerojatnija priča u povijesti engleskog nogometa, neka se sjete momčadi Briana Clougha, onog Nottingham Foresta s kraja 70-ih. Preuzeo je klub pri dnu 2. lige, uveo ga u prvu 1976./77., odmah postao prvak, a sezonu kasnije osvojio i Kup prvaka! Nevjerojatno!

Janica i Ivica Kostelić

Janica je već bila šampionka kada je na ZOI u Salt Lake Cityju 2002. opet - šokirala! Postala je jedina skijašica u povijesti s tri zlata na jednim Igrama, a trijumfima u kombinaciji, slalomu i veleslalomu dodala je srebro u superveleslalomu. Spust? Odlučila je ne natjecati se u njemu... Ivica je, pak, u povijesne knjige ušao (i) po tome što je u slalomu u Aspenu 2001. pobijedio sa startnim brojem 64! Nenadmašno!

>> Ostale sportske senzacije pogledajte ovdje

>> Leicester je novi prvak Engleske!

Komentara 4

PA
Pape5
00:42 03.05.2016.

Dakle, može i bez puno novaca, ali sa srcem.

Avatar mister.N@
mister.N@
08:07 03.05.2016.

svaka im cast... lijepo je vidjet jedan da mali klub napravi ovo sta su oni napravili...

TH
than
00:48 03.05.2016.

Ovo prvenstvo u Engleskoj je bilo cudno sa puno cudnih rezultata.... I u Spanjolskoj tko zna kako ce se odviti. Dvije najjace lige... Vrti se puno novca.... Ali kako god, netko je sigurno dobro zaradio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije