Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A JOŠ IGRA

Legendarni brazilski golman vlasnik je čak tri Guinnessova rekorda! Znate li koja?

Rogerio Ceni
Foto: DPA/Pixsell
1/2
22.04.2014.
u 10:25

Ceni je od prvog nastupa za Sao Paulo 25. lipnja 1993. godine odigrao 1100 utakmica za taj klub, od toga 886 utakmica kao kapetan momčad. Zabio je 113 golova.

Golman Sao Paula Rogerio Ceni po čak tri kriterija našao je svoje mjesto u Guinnessovoj knjigi rekorda. Naime, legendarni 41. godišnji Brazilac do početka nove sezone brazilskog prvenstva postao je igrač s najviše nastupa za jedan klub, igrač s najviše utakmica kao kapetan momčad te golman koji je zabio najviše golova.

Guinnes nije objavio prethodne rekorde, a Ceni je od prvog nastupa za Sao Paulo 25. lipnja 1993. godine odigrao 1100 utakmica za taj klub, od toga 886 utakmica kao kapetan momčad. Ceni, koji je poznat po golovima iz slobodnih udaraca i jedanaesteraca, u karijeri je suparničku mrežu tresaao 113 puta.

Inače, kao član brazilske reprezentacije okrunio se naslovom svjetskog prvaka 2002. na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije