Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP

Laljak nije htio da se igra: 'Da si pucam u lijevu ili desnu nogu?'

Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
11.02.2016.
u 09:21

Prije utakmice su iz Intera objavili video snimku travnjaka koji je bio potopljen i bilo je upitno hoće li se ovaj iz prosinca odgođeni susret igrati.

Dinamo se pridružio Hajduku, Rijeci i Slavenu Belupu u polufinalu Hrvatskoga nogometnog kupa (ždrijeb je u ponedjeljak) nakon što je u Zaprešiću bio bolji i pobijedio zaprešićki Inter sa 1:0.

Bilo je upitno hoće li se igrati zbog lošeg terena, ali u takvim uvjetima Dinamo je bio bolji i mogao zabiti još niz pogodaka.

Domaćinima se nije igralo

Prije utakmice su iz Intera objavili video snimku travnjaka koji je bio potopljen i bilo je upitno hoće li se ovaj iz prosinca odgođeni susret igrati. Domaćinima se baš i nije igralo iako je do 15 sati travnjak već izgledao pristojno. Jer, bojali su se da će se teren uništiti, a oni već u nedjelju dočekuju Split u važnoj utakmici u borbi za ostanak u Prvoj HNL.

K tome, Dinamo uvijek rano, barem sat i pol prije utakmice dolazi na stadion, a sad plavih nije dugo bilo, stigli su tek u 16 sati. Samo se njih čekalo i kapetana Domagoja Antolića da sa sucem Antom Vučemilovićem i kapetanom Intera Markom Ćosićem izađu na travnjak i donesu odluku igrali li se. Lopta je bačena i čuli smo kako je sudac rekao: “Igra se”.

- Da, igra se. I ne znam jel’ da si pucam u lijevu ili desnu nogu – nije se svidjela odluka prvom čovjeku Intera Branku Laljku.

Dinamo je odmah krenuo jako, a do prednosti i pobjede stigao je u 10. minuti. Schildenfeld je odigrao dubinsku loptu preko obrane domaćina, na boku je zaspao Čeliković i nije bilo zaleđa, a Armin Hodžić takve šanse rijetko propušta.

Mamić: Radit ćemo na napadu

- Ne mogu biti nezadovoljan jer smo dobro parirali u drugom dijelu, čak i napravili nekakav pritisak, ali to je Dinamo koristio za svoje kontranapade. Srećom, Čović je sve obranio. Iskreno, malo smo kalkulirali jer nama je važnija utakmica sa Splitom u prvenstvu. Držali smo Dinamo na ‘iglama’ 93 minute, budemo li ovakvi i dalje, Inter se ne mora bojati za prvoligaški status - kazao je trener Intera Samir Toplak.

Za razliku od igara na pripremama, plavi su bili dobri.

- Napravili smo više šansi nego na svim pripremnim utakmicama zajedno, odigrali smo i neke akcije koje smo radili na treninzima. Zbog Europe smo tijekom jeseni puno radili na obrani, sad ćemo više raditi na realizaciji – kazao je Zoran Mamić.

>> Dinamo se ispromašivao protiv Intera, ali je prošao u polufinale

Komentara 1

Avatar feudalac
feudalac
10:14 11.02.2016.

...vidjeli smo dobar nogomet, goropadni Inter igrao je "na nož", kao da mu je to pitanje života ili smrti, kada bi ovako pristupili svakoj utakmici, borili bi se za Europu. Dinamo pod hitno treba "izmisliti" zadnjeg veznog a iz aviona je vidljivo da Antolić, Čorić i Pavičić (to nije kalibar za Dinamo) ne mogu igrati na istoj utakmici. Fernades i Soudani s ovako slabom koncetracijom u završnici trebali bi se zamisliti i umjesto da Inter bude sretan s petardom, oni jure poravnanje? Ima čovjek brzinu kojom će na utakmici s bilo kime 3-4 puta pretrčati braniče i doći u gol šansu ali onda ja iz fotelje vidim gdje će pucati, takve situacije razbrane golmana. DGDD (još deset godina dominacije Dinama)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije