Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratari Dinama

Ladić, Butina i Koch bili su sigurni, svi ostali branili su promjenljivo

Kelava, Šimunić (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
11.02.2014.
u 21:12

U sezoni 2003./04., Dinamovi su golmani bili pokojni Ivan Turina i Mario Jozić. No, u klubu su smatrali da nisu zadovoljili pa je za sezonu 2004./05. doveden bivši reprezentativac Vladimir Vasilj

U nešto više od 20 godina koliko postoji PHNL samo su neuništivi rekorder Dražen Ladić (802 utakmice za Dinamo) i također bivši reprezentativac Tomislav Butina imali siguran status prvoga vratara maksimirskog kluba više od dvije sezone zaredom! I onda počinje promenada...

U sezoni 2003./04., Dinamovi su golmani bili pokojni Ivan Turina i Mario Jozić. No, u klubu su smatrali da nisu zadovoljili pa je za sezonu 2004./05. doveden bivši reprezentativac Vladimir Vasilj, kojem su na klupi zamjene bili Turina i Marko Šarlija.

Te je sezone Dinamo završio u “drvenoj ligi”. Godinu potom, u šampionskoj sezoni 2005./06., pokojni trener Josip Kuže vjerovao je Ivanu Turini, koji je branio sjajno. No, sezonu kasnije, Turinu je iz momčadi izbacio poljski napadač Auxerrea Jelen, pa je na vrata stao mladi i silno nadareni Filip Lončarić.

Pomislili smo tada da je Dinamo riješio vratarski problem za 10 godina, ali ozljede i izvannogometne aktivnosti bile su jače od Lončarićeva talenta pa je sezonu potom branio Nijemac Georg Koch, koji je postao ljubimac navijača. Kelava (na slici) je dvaput s plavima ušao u Ligu prvaka, ali nije bio dobar!?

Komentara 2

VK
vječni krojf
07:29 12.02.2014.

Stvarno clanak za povracanje.Neznam ni ja kakve su namjere tu bile i sta se zelilo postici.To je ono "samo da nesto napisem"pa sta bude bude.Grozno!

SA
sarma22
22:56 11.02.2014.

kakav je ovo članak? sto je pisac ovim htio reci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije