Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKINFEJEV U BOLNICI

Huligani nisu odustali, nakon golmana pogodili i igrača Rusije, utakmica je prekinuta!

Akinfeev
Foto: Twitter
1/10
27.03.2015.
u 23:16

Susret je bio prekinut 34 minute, potom 20 minuta na poluvremenu, a konačni prekid dogodio se u 67. minuti kod rezultata 0:0

Vratar nogometne reprezentacije Rusije Igor Akinfejev pogođen je bakljom u glavu i utakmica u Podgorici prekinuta je nakon samo desetak sekundi! Vođa navijača sa sjeverne tribine na megafon je otkrio da su identificirali huligana, no nije pomoglo i prekid je trajao 34 minute. Potom je 20 minuta trajala pauza između poluvremena, da bi u 67. minuti bio pogođen Kombarov predmetom s tribine, što je rezultiralo konačnim prekidom.

Igrači su po nalogu njemačkog suca Deniza Aytekina otišli u svlačionice prvi put već nakon tri minute "igre", a vratar Rusije je prebačen direktno u bolnicu. Dobra vijest je da se nalazi u svjesnom stanju pa će vjerojatno s njime biti sve u redu nakon što primi liječničku pomoć. Nažalost, na tribinama se ni nakon identifikacije odgovornog za bačenu baklju ništa nije smirilo, navijači Rusije željeli su sami doći do pravde pa je krenula tučnjava i policija je morala intervenirati.

Konzultacije s organizatorima i delegatom, kao i predstavnicima obje momčadi, urodili su plodom i susret se trebao odigrati. Ozlijeđenog Akinfejeva zamijenio je Lodjigin i krenuo je lov na tri boda, koja itekako trebaju ovim momčadima. Jer, nakon četiri utakmice u skupini G kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, Crna Gora i Rusija imaju po pet bodova. Na prvom mjestu je Austrija s 13, a na drugom Švedska sa devet.

No jedan incident bi suca natjerao da promijeni mišljenje, što se i dogodilo u 67. minuti. Širokov je u 66. pucao jedanaesterac, Poleksić brani i baš u tom trenutku Kombarov dolazi do njemačkog suca i pokazuje da je pogođen. Vjerojatno su predmeti letjeli u ljutnji prije izvođenja kaznenog udarca, ali to nije opravdanje. Sad je akteru tog čina sigurno žao jer ostalo bi 0:0 i moglo bi se sportski slaviti Poleksića.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Ovako će Rusija za "zelenim stolom" sasvim sigurno pobijediti 3:0, a Crnoj Gori osim novčane kazne i praznih tribina prijeti i oduzimanje bodova. Potpuno nepotrebno, ogromna glupost, nema se što drugo reći!

Pozadina svega jest što se najavljivala podrška Rusiji od strane samih Crnogoraca, ali i navijača iz Republike Srpske, pa su osim na tribinama bili i na ulici, pokušali su zapaliti zastavu Sjedinjenih Američkih Država. Oni Crnogorci koji nisu skloni Rusiji ispred svoje domovine, nisu to gledali šutke i morala je intervenirati policija. No nije pomoglo da ne izbije međunarodni incident, ministar sporta Rusije Vitalij Mutko nazvao je događaje sramotnima, pozvao na oštru kaznu protiv organizatora i poželio da se Akinfejev što prije oporavi.

>> Rusiju u Podgorici na neprimjeren način bodrili navijači iz Republike Srpske

>> Šuška se da bi moglo biti tučnjave između frakcija na stadionu, to me zabrinjava

>> Interventna policija riješila "šou" navijača

Komentara 69

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:32 27.03.2015.

srpska posla...došlo ih je brdo iz Genocidne podržavat Ruse i odmah su svi znali da će otići slika Srbijanaca opet u Svijet na štetu Crnogoraca..

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:05 27.03.2015.

Jedva čekam regijonalnu ligu, kad krene selo protiv sela, biće cirkusane...

FN
Fr@njo
21:32 27.03.2015.

tj izlijev kulture navijanja imaju samo potomci titove jugoslavije,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije