Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvat u Estoniji

Krznarić: Uživam u Tallinnu, plaća je redovna, mogu i uštedjeti. Volio bih da mi Kalinić pokloni dres

28.04.2012., Karlovac - Nogometna utakmica 1. Maxtv Prva lige NK Karlovac - NK Sibenik. Josip Krznaric.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/2
28.03.2017.
u 15:20

Igram za vodeću momčad prvenstva Levadiju iz Tallinna, ovdje sam tek nešto više od mjesec dana, odigrao sam sve tri utakmice i postigao jedan pogodak – kaže nam Josip Krznarić

U Tallinnu, u susjedstvu hrvatske nogometne reprezentacije, pronašli smo jedinog hrvatskog nogometnog profesionalca u estonskoj ligi, 24-godišnjega Karlovčanina Josipa Krznarića.

– Igram za vodeću momčad prvenstva Levadiju iz Tallinna, ovdje sam tek nešto više od mjesec dana, odigrao sam sve tri utakmice i postigao jedan pogodak – kaže nam Josip Krznarić.

Nisam znao što me čeka

Priznaje kako je ispočetka bio dosta skeptičan prema odlasku na Baltik smatrajući da bi mogao imati priliku i za bolji angažman.

– Prije Estonije bio sam u Slovačkoj, u klubu Zlate Moravče, a posljednjih nekoliko mjeseci bio sam slobodan igrač. Kada su mi prijatelji iz Slovenije dogovorili da odem na tri dana u Estoniju, trenirati s Levadijom, bio sam pomalo neodlučan, nisam znao što me tamo čeka...

Zar ste bili na probi u estonskom klubu?

– Ne, nije to bila klasična proba jer su me već bili odlučili angažirati, nego su me željeli imati nekoliko dana na oku. I bili su zadovoljni, ponudili su mi dvogodišnji ugovor, a ja sam želio za početak potpisati na jednu sezonu, pa smo dogovorili da ostajem do prosinca, a dalje ćemo vidjeti. Dobra je ovo prilika za novi uzlet i nadam se da će me dobra sezona u Estoniji plasirati u neku od jačih liga – nastavlja Krznarić.

Kaže kako se sjajno snašao u Tallinnu, da su ga Estonci dobro prihvatili iako su ispočetka ipak držali određenu distanciju prema nepoznatom dečku iz Hrvatske.

– Moj klub je profesionalan, za ostale prvoligaše nisam siguran. Treniramo jednom dnevno, ali su treninzi dulji i zahtjevniji nego kod nas. Život u Tallinnu dosta je skup, primjerice kava u prosječnom kafiću je oko 2,5 eura. Klub mi je pronašao stan i oni mi plaćaju najam, dok ja plaćam režije. Za protekli mjesec one su iznosile oko sto eura.

Kakva su primanja nogometaša?

– Moja su primanja veća nego što sam ih imao u Hrvatskoj, pa i u Slovačkoj. Plaća ne kasni ni dan i od nje mogu ponešto i staviti sa strane. Za sada mogu reći da je dolazak u Estoniju bio pun pogodak – dodaje Krznarić.

Je li liga fizički zahtjevna?

– Trkački dobro podnosim njihov ritam, dobro sam pripremljen, a i dobro tehnički potkovan što mi je prednost u ovdašnjoj ligi. Igra se dosta čvrsto, s puno duela, fizičkog kontakta...

Kako bi Levadia prolazila u hrvatskoj ligi?

– Solidna smo momčad, imamo Brazilca, Kamerunce, Ruse... Nismo, naravno, na razini Dinama i Rijeke, ali u Prvoj HNL mogli bismo se nositi s ostatkom lige. Bili bismo u sredini ljestvice.

Kolika je posjećenost estonskih stadiona?

– Posljednju utakmicu igrali smo pred dvjesto ljudi, ali zato što se ovdje još igra na pomoćnim igralištima s umjetnom travom jer su glavni travnjaci preko zime bili zamrznuti i treba im vremena da se oprave. Na njih se vraćamo tek sredinom travnja.

Igrao protiv zvijezda

Poznajete li nekoga od hrvatskih reprezentativaca?

– Da, s Lovrom Kalinićem bio sam suigrač u Karlovcu. Izvrstan momak, a već tada izgledao je kao golman svjetskoga kalibra. Ma bio je zvijer za sve ostale vratare u Hrvatskoj i već sam tada znao da će jednoga dana napraviti veliki transfer. Lovre je vratar i za mnogo jaču ligu od belgijske. Volio bih ga vidjeti, dobiti od njega dres za uspomenu. U hrvatskoj ligi igrao sam i protiv tadašnjih Dinamovih zvijezda, Vide, Badelja, Kovačića, Pivarića..., a trener im je tada bio Ante Čačić.

Kakva je estonska nogometna reprezentacija?

– Nisam je imao prilike gledati, ali sigurno nije na našoj razini. Vjerujem da naši dečki neće imati problema dobiti tu utakmicu – zaključio je Josip Krznarić.

>>Kako je Modrić oduševio Španjolce i zbog čega su realovci zahvalni Čačiću!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije