Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRUNOSLAV JURČIĆ:

Za derbi je potrebno dvoje, ovakav Hajduk nije dostojan suparnik

Dinamo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
19.05.2015.
u 17:40

Ova 4:0 pobjeda je opasna za Dinamo, može zavarati za Europu.

Derbi me nije iznenadio, pa ni visoka pobjeda Dinama. Naime, teško je i govoriti o toj utakmici kao o derbiju, jer za derbi je potrebno dvoje, a znajući probleme koje ima Hajduk, u kakvom je financijskom stanju, kakvo je stanje u momčadi, pa i izbor igrača, nakon dugo godina Hajduk nije dostojan derbija, a sada se to jasno očitovalo.

Hajduk je pogriješio jer se došao nadigravati i nadtrčavati, ali ako znaš da si igrački inferioran, onda ne možeš igrati bez ozbiljnog prekršaja. Puno se kritizira zadnja linija Splićana, ali meni je veći problem u njihovom veznom redu, oni su me razočarali. Mekani su, nesposobni za defenzivni nogomet, ne vide što im se događa iza leđa, ostavljaju puno prostora među linijama. I to oni igrači koji u Hajduku nisu upitni, baš ti su najlošiji. Ova utakmica i 4:0 pobjeda zapravo predstavlja opasnost za Dinamo, sad se sve govori u superlativima, ali vidio sam i probleme. Pogotovu u prvom poluvremenu kad je Hajduk imao dosta prostora zbog raširenih plavih linija, vidjelo se da onda zadnja linija plavih teško to može pohvatati. Samo, Hajduk nema kvalitetu da te prilike iskoristi. I plava je vezna linija mekana, samo Ademi ima čvrstoću i defenzivu. No, vidio sam i puno dobrih stvari, Ćorić i Machado u građenju te ovaj napadački trojac Soudani, Henriquez, Pjaca ofenzivno je sjajan. Samo to nije nogomet kakav će moći igrati u Europi, na nju se tek treba adaptirati. Kad se ovako igra 'hakl', onda je Dinamo ofenzivno odličan.

Ne očekujem iznenađenje u finalu Kupa, Split protiv Zagreba nije izgledao dobro i jedina šansa mu je zakon velikih brojeva, u jednoj utakmici se svašta može dogoditi.

Drago mi je što je došlo 15.000 u Maksimir, Dinamo to zaslužuje i ne samo sada nego već posljednjih deset godina. Nažalost, puno se učinilo da se ljudima zgadi nogomet. K tome kriza je učinila svoje, Dinamo je izgubio navijače koji su dolazili iz Slavonije, sjeverne Hrvatske, Hercegovine, pa nije lako platiti put, ulaznicu za sebe i dvoje djece koja moraju nešto i pojesti.

Sad je u Maksimiru bila publika koja je nekad dolazila, vidio sam puno djece, žena, obitelji. Volio bih kad bi ovo značio povratak ljudi, ali nemojmo se zavaravati. Ovo je sjajna marketinška akcija na kojoj treba čestitati Dinamu.

U borbi za ostanak ovo kolo je možda puno toga odredilo, važnu je pobjedu ostvario Osijek, a Zadar izgubio. Očekivao sam više srca, borbe od Zadra u utakmici koja mu znači život ili smrt.

>> Ovo je potvrda – svi iz Hajduka moraju otići!

>> Konačno derbi s gledateljima: Na Maksimiru roditelji s djecom, pljeskalo se lijepim potezima...

>> Ovo je velika pobjeda, igrali smo odlično i ponosni smo na sjajnu atmosferu

>> Hat-trick Henriqueza Hajduku pratio rekordan broj gledatelja na Maksimiru

Komentara 7

PE
pessimus
19:15 19.05.2015.

tko je uopće tu utakmicu proglasio derbijem?

Avatar Titanov sin
Titanov sin
18:07 19.05.2015.

Kljuno ..... oni već deset godina nisu dostojan suparnik , tvoji komentari su na razini tvoje trenerske sposobnosti , apsolutna nula !!!!

DA
davnor
21:03 19.05.2015.

Doktore 1 vi ste očito bolesna osoba Dinamo je ekipa koja napucava momčadi koje su u rangu hajduka a da nisu izbjegli dva susreta u Zagrebu stvarno bi bili vreća za napucavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije