Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAYERN ISPADA?

Kruno Jurčić: Pep Guardiola ne priprema plan B

Pep Guardiola
Foto: Reuters (Ilustracija)
25.04.2014.
u 10:43

– Ne, nema tu plana B, postoje samo nijanse u izvedbi koje se moraju korigirati. I da, uopće ne mislim da je ova priča gotova. Pa zar je 0:1 nedostižno za Bayern – čudi se Kruno.

Carlo Ancelotti primijenio je protiv tika-take isti recept s kojim je Mourinho prije četiri godine s Interom zaustavio Guardiolinu Barcu u polufinalu. Na djelu je tzv. sačekuša, igra na rubu bunkera, obrambena gustoća u kojoj tada čak ni Messi i Ibrahimović zajedno nisu mogli nauditi besprijekorno postavljenim Joseovim legijama.

Sve ovo neodoljivo podsjeća na to vrijeme kada smo Guardiolinu Barcu ispratili podrugljivim naslovom “otkucala tika-taka” i kada je Europom zavladala mourinhomanija. Ne zaboravite, međutim, da je tika-taka nakon toga opet oživjela i sljedeće godine u velikom stilu osvojila Europu.

Bokovi stoje preusko

Tika-taka nije mrtva ni sada iako mnogi već vide Real u velikom finalu, iako Guardiolin stroj pokazuje ozbiljne simptome nemoći. Među onima koji ne otpisuju Bayern i naš je stalni stručni suradnik Kruno Jurčić. Na pitanje ima li Pep plan B za juriš na Real, tjera li ga ovaj rezultat na odustajanje od sterilne tika-take, Kruno skače na stražnje noge.

– Pa kakav bi to trener bio da sada odustane od svoje nogometne filozofije, od doktrine koja mu je donijela tolike trofeje!? Ne, nema tu plana B, postoje samo nijanse u izvedbi koje se moraju korigirati. I da, uopće ne mislim da je ova priča gotova. Pa zar je 0:1 nedostižno za Bayern – čudi se Kruno.

Ali gdje je nastala sistemska pogreška? Zašto Bayern više nije tako moćan kao do prije mjesec dana?

Ribery i Robben nestali

– Jedna je nelogičnost u njihovoj igri, zbog koje trpi njihova ubojitost. Bayern je, naime, izgubio širinu po bokovima jer Lahm ili Rafinha s desne, odnosno Alaba s lijeve strane stoje usko, stvarajući nelogičnu gustoću u sredini terena umjesto da dupliraju bokove i olakšaju posao Riberyju i Robbenu. Time bi i Bayernova igra postala brža pa onda ni Mandžukić, koji je ovisan o njihovim loptama, ne bi ispaštao – dodao je “Guardiola iz Gruda”.

Na žalost, kad se Ribery i Robben “ne pojave na utakmici”, kao u Madridu, onda Mandžo pokraj Pepea i Ramosa zaista nema nikakvu šansu. I dovoljna je samo jedna utakmica da se opet zakotrlja ona već izlizana priča da se Mario ne uklapa u Guardiolin sistem. U kojemu je, usput rečeno, još uvijek najbolji strijelac i čovjek odluke u četvrtfinalu protiv Manchester Uniteda. Da, izrazito je nevažan...

>>Mandžukić nije dorastao Bayernu, ne uklapa se u momčad punu zvijezda

Komentara 14

PA
Pajdo
13:20 25.04.2014.

Kruno Jurcic je Glupa osoba nema pojma o pravom nogometu...

Avatar petrolio
petrolio
11:00 25.04.2014.

veliki stručnjak kruno...

Avatar Matija22
Matija22
11:29 25.04.2014.

Odi mu biti savjetnik da dobije deset golova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije