Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lov na Ligu prvaka

Kranjčar uoči Salzburga: Eduardo i Rog odlaze, ne možemo protiv jakog tržišta

Zlatko Kranjčar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
23.08.2016.
u 21:47

- Znamo da neće biti lagano, ali spremni smo za uzvrat. Protivnik će biti jako motiviran, ali bit ćemo i mi. Želimo drugi put zaredom ući u Ligu prvaka i gledamo samo u tom smjeru.

Nogometaši Dinama sutra u Austriji igraju uzvratnu utakmicu doigravanja za Ligu prvaka protiv Salzburga. Prva utakmica u Maksimiru bila je prilično izjednačena, a tako je i završila (1:1).

- Normalno da smo odmah nakon utakmice u Zagrebu razmišljanjima bili u uzvratu. Prvobitno smo razmišljali o tome kako oporaviti ozlijeđene igrače, imali smo tjedan dana za to i dali smo im dva kvalitetna treninga za taktičku pripremu. Došli smo napraviti dobar rezultat za mjesto u Ligi prvaka, kazao je Zlatko Kranjčar pa nastavio:

- Znamo da neće biti lagano, ali spremni smo za uzvrat. Protivnik će biti jako motiviran, ali bit ćemo i mi. Želimo drugi put zaredom ući u Ligu prvaka i gledamo samo u tom smjeru. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti do utakmice tako da od prve minute uđemo u takvu igru kroz koju ćemo tražiti priliku za gol. Idemo u utakmicu s velikom vjerom i nadom da ćemo ostvariti prolaz. Naravno, poštujemo protivnika jer imaju kvalitetu i dobre rezultate. Šanse su 50-50.

Dinamo zadnjih nekoliko godina često u gostima igra bolje nego kod kuće pa na tome modri grade optimizam.

- Momčad koja dođe na Maksimir, dođe sa zatvorenom igrom pa mi pokušavamo kroz posjed lopte i paseve doći do pozitivnog rezultata. To nam je teže napraviti doma nego na gostovanjima. Vani je veća mogućnost jer igrači imaju više prostora za igru, posebno okomito u prostoru. Težimo i doma igrati kvalitetno, raditi veće rezultate, ali protivnici se dobro pripreme i zatvore. Ne očekujem da ćemo imati puno prostora ovdje, ali i to malo ćemo znati na najbolji mogući način iskoristiti.

Vratar Eduardo i Marko Rog, nakon odlaska Pjace najbolji igrač Dinama, odigrat će još sutrašnju utakmicu, a onda odlaze. Eduardo ide u Chelsea, a Rog u napoli.

-  Eduardo i Rog su pred izlaznim vratima, ne možemo protiv jakog tržišta i spremni smo na takve situacije. Gledam to najnormalnije jer sam proživio profesionalni nogometni život. Onaj koji iskače dobije mogućnost za odlazak. Psihološki su igrači čvrsti i jaki. Rog je s dvije noge na zemlji, postigao je puno golova i uz Euro u Francuskoj otvorio mu se put da ode. Imamo alternativne igrače koji će dobiti priliku umjesto njih i koji imaju priliku u prvenstvu. Mladi su i mogu igrati na tom nivou.

>>Treba li Dinamu Liga prvaka?

Komentara 7

DU
Deleted user
12:48 24.08.2016.

ne može gazda protiv zova jakog tržišta

BR
Brzzi85
13:34 24.08.2016.

Mislim da ni Dinamo ni Hajduk ni Lokomotiva neće dalje...

DO
dodotatino
18:49 24.08.2016.

Tarzane i drugi su klubovi i to u odnosu na Dinamo puno poznatiji primali porcije pa i sama Barcelona. Po toj tvojoj logici sada Brazil ne bi trebao igrati svjetsko prvenstvo jer ga je Njemačka ponizila 7:1. I usput kup UEFA odavno ne postoji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije