Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mourinho zainteresiran

Kramarićev otac u Londonu, sprema se posao stoljeća za Rijeku

13.10.2014., stadion Gradski vrt, Osijek - Kvalifikacije za Europsko nogometno prvenstvo 2016. u Francuskoj, skupina H, 3. kolo, Hrvatska - Azerbajdzan. Slavlje Andreja Kramarica nakon postignutog pogotka.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL
22.11.2014.
u 17:42

pregovori
Andrejev otac Josip jučer je bio na pregovorima u britanskoj prijestolnici

Ovoga trenutak za Andreja Kramarića zainteresirano je petnaestak europskih klubova. Novo ime u cijeloj priči je Chelsea. Prema pouzdanim informacijama jučer je u Londonu boravila ekipa koja zastupa Rijekina napadača koju je predvodio Vicenzo Cavaliere, bivši direktor Zagreba i najbliži suradnik talijanskog menadžera Federica Pastorella. Naravno u britanskoj prijestolnici bio je i Andrejev otac Josip. Izaslanstvo je, između ostalih klubova pregovaralo i s Chelseaom.

Poznato je da je Rijeka postavila odštetni zahtjev od deset milijuna eura. No, upitno je koliko je to realan iznos. Chelsea je zainteresiran, no pravi pregovori tek predstoje.

Izvjesno je da Kramarić neće tako lako dobiti radnu dozvolu budući da nema 75 posto nastupa za reprezentaciju u protekle dvije godine, a i stariji je od 23 godine da bi se bez problema aktivirala klauzula o "ekstra talentu".

No, ne treba sumnjati da Chelsea zna što radi, na sličan način kupljena su dvojica mladih igrača (Matej Delač, Mario Pašalić). Ne treba posebno naglašavati da bi, ukoliko do ovakvog transfera dođe, za Rijeku to bio posao stoljeća. Kramarićev transfer od 10 milijuna eura bio bi među najveće u hrvatskom nogometu, listu predvodi Luka Modrić kojega je Tottenham platio 21 milijuna eura. Najveći transfer Rijeke do sada iznosi 1,7 milijuna eura, koliko je Hajduk platio Anasa Sharbinija. Sitnica!

Inače, prva informacija o zanimanju Chelsea stigla je u medije iz Italije, sportski direktor Atalante Pierpaolo Marino prvi je izjavio da je Andrej Kramarić jednom nogom već na Stamford Bridgeu:

- Kramarića pratimo duže vrijeme, ali mislim da je on već sve dogovorio s Chelseajem – objavio je Marino na Twitteru.

Očito je Marino dobro informiran! Andrej Kramarić u napadu iza Diega Coste, možda čak i ispred ocvaloga, 36-godišnjega veterana Didiera Drogbe. Chelsea osim njih dvojice ima još jednoga centralnoga napadača, ozlijeđenoga Francuza Loica Remya, pa im je igrač Andrejevoga profila i te kako nasušna potreba.

Cijeli jučerašnji dan Andrejev otac Joža Kramarić proveo je u Londonu na pregovorima, no nije se javljao na telefon. U poslijepodnevnim satima razgovarali smo i s Andrejem, koji se pravio 'grbav' i govorio u šiframa...

- Tata u Londonu, otkud znate? - djelomično je otkrio najbolji strijelac Rijeke i dodao:

- Ne znam s kim pregovara, niti sam time opterećen. Ne znam čak ni kad se vraća...

Očito su Kramarići dobili direktivu iz kluba da na ovu temu ne smiju davati izjave. Vjerojatno se čeka službena objava posla stoljeća za riječki klub.

Transfer u Chelsea bio bi najveća životna pobjeda Andreja Kramarića, simpatičnoga, skromnoga, uglađenoga dečka, golgeterskog velemajstora iz Šubićeve, čija genijalnost nije mogla doći do izražaja samo u klubu u kojemu je ponikao, Dinamu. Jedino su pogodili da će Andrej jednoga dana biti plavi 9. Ali ne u svome Dinamu, možda u Chelseaju, u rukama najboljega svjetskog trenera Josea Mourinha.

>>Juventus ponudio 6 milijuna eura za Kramarića, ali Rijeka traži 10

Komentara 6

Avatar prisoje_piskulje
prisoje_piskulje
17:55 22.11.2014.

a zasto taj decko nebi vridio 10 miliona! kad se zna na kolikoj su cijeni napadaci

GU
guderian
18:18 22.11.2014.

hahaha... pazi novinare, upitno je koliko je to realan iznos... a kad se Mamićevi poluinvalidi "prodaju" po tim cijenama, novinari im dodaju jos koji milijun eura! Sramota od hrvatskog novinarstva... pa nije valjda da im Maminjo tutne koju novcanicu uu dzep............... Andrej TRENUTNO vrijedi i vise od 10 mil eura.

CA
capto a parva
18:51 22.11.2014.

Sretno Andrej !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije