Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPUT STROJA

Kramarić: Samo smo Eduardo i ja tako puno zabijali!

16.08.2014., stadion Kantrida, Rijeka - MAXtv 1. HNL, 05. kolo, HNK Rijeka - NK Slaven Belupo. Andrej Kramaric. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/pixsell
18.08.2014.
u 14:00

- Fino je čuti da vrijedi 10 milijuna eura, ali ne znam što bi bilo da dođe u Seriju A - kaže Matjaž Kek.

Gromoglasan pljesak, većina gledatelja na nogama. Tako je izgledalo kada je Andrej Kramarić izišao iz igre u 60. minuti protiv Slavena Belupa. Neki tamo na glavnoj tribini svakoga vikenda sjede još od vremena Joška Skoblara i ne ustaju baš tako lako. Stisle su ih godine; što su stariji, to su probirljiviji! Kramarić je doživio rijetku čast... Kako i ne bi, pa zabio je devet puta u pet kola!

Mamić nije u pravu

– Zadovoljan sam golovima, posebice njihovim brojem u ovako malo nastupa. Mislim da je samo Eduardo tako zabijao, u jednoj seriji zabio je i više golova, ali nisam siguran. Moram biti sretan i zadovoljan svojom igrom i igrom suigrača. Držimo ritam i dobro igramo, rekao je Kramarić nakon utakmice protiv Slavena Belupa.

Od Kramarićeve statistike jedino je impresivnija tehnička izvedba! Pogodak koji je postigao u 35. minuti rijetko se viđa na najvećim svjetskim stadionima, perfekcija izrađenog udarca izmamila je uzdahe divljenja. Ove sezone navijači Rijeke jednostavno uživaju u svakom susretu s Kramarićem. Svi su brzo zaboravili donedavne kuloarske polemike i javne rasprave o Kekovoj viziji Kramarićeva nogometa.

Kada se Kramarić prvi put u jednoj utakmici Rijeke formacijski našao na boku, Keka su zamalo proglasili slijepcem koji ne vidi da čak ni rođeni strijelac ne može davati golove ako stoji na aut liniji. Kramarićeva seoba bespućima trenerske taktike zapravo nije dugo trajala. Na boku nije valjalo, jer se nalazi daleko od gola pa je nervozan! Na mjestu prve špice nije bilo preporučljivo, jer ne može nositi nabrijane stopere na leđima! Najbolje je kada se licem okrene prema vratima i kada dobije slobodu kretnja u praznom prostoru! Tada je svejedno ima li stoper veći raspon nogu od airbusovih krila, naizgled krhki Kramarić kao da leti prije nego što zabije. Zdravko Mamić nije u pravu kada kaže da bi Kramarić bio još bolji u Dinamu, jer bi igrao s boljim igračima. Dinamo ima bolje igrače od Rijeke, ali nema momčad koja bi se podredila Kramarićevu talentu! Primjerice, Ivan Krstanović igra najbolji nogomet u karijeri, što promiče nezapaženo pokraj Kramarićevih pogodaka. Krstanović ne zabija, jer se prilagodio Kekovu načinu igre koji više odgovara Kramariću! Darovitost ima svoju cijenu na tržištu, potencijalni kupci stalno remete mir u obitelji Kramarić.

Idealan uz Mandžu!

– Ne primjećujem nikakve promjene na njemu. Kada bih primijetio promjene, povukao bih svoje poteze. Uvijek se o nekim igračima više govori, pitanje je tko njega uopće prodaje. Ali mene to uopće ne zanima, ja sam trener i bitno mi je da se Kramarić ponaša u skladu s potrebama momčadi. E, sada! Moguće je da kod nekoga igrača postoji doza ljubomore prema Kramariću kojemu netko u igri mora dodati loptu, za kojega netko mora uklizati, skočiti... To je ljudski! Fino je čuti da Kramarić vrijedi 10 milijuna eura, kako ne! Ali budimo objektivni! Ja još uvijek vidim puno prostora za njegov napredak, nisam baš siguran kako bi se proveo da uleti u Seriju A – kaže Matjaž Kek. Ni Kek nije mogao pretpostaviti da će Andrej Kramarić tako brzo postati najbolji povučeni napadač u hrvatskom nogometu. Kramarić je idealan partner isturenom Mariju Mandžukiću u kvalifikacijskim utakmicama protiv postavljenih obrana Azerbejdžana, Malte, Bugarske, pa i Norveške... Vjerojatno i protiv Italije u dogledno vrijeme!

Komentara 15

GI
gismund
14:49 18.08.2014.

eduardo i kramarić ne mogu u istu rečenicu. točka!

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
08:51 19.08.2014.

Uz europskog trenerskog maga Matjaža Keka svaki balkanski igrač proigra i postane odličan dio posložene, uređene I dobro vođene ekipe.

MI
mirsaanjac
16:16 18.08.2014.

Kramaric je zasluzio poziv u repku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije