Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO LICE

Kovač o Haliloviću: Dao mi je riječ da će igrati za Hrvatsku

Alen Halilovic
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
21.08.2014.
u 08:00

- Rakitić će kod mene i dalje igrati na poziciji zadnjeg veznog - kaže Niko.

Izbornik Niko Kovač objavio je popis igrača za prijateljsku utakmicu s Ciprom i kvalifikacijsku utakmicu s Maltom za odlazak na Europsko prvenstvo. Napravio je pravi "face-lifting" reprezentacije. Znali smo da neće biti Pletikose, Vukojevića i Eduarda, koji su se oprostili od reprezentacije, ali Kovač je od "Brazilaca" izostavio s popisa i Sammira, Badelja i Schildenfelda. No, zato je na njemu više mladih igrača, među njima su Marko Pjaca i Mario Pašalić, a predvodi ih Alen Halilović.

- S Halilovićem sam razgovarao prije SP-a, tada mi je obećao da ne želi igrati ni za koga drugog osim za Hrvatsku. Njegova mi riječ puno znači, njegovo igranje za Hrvatsku nikada nije bilo upitno - kazao je Kovač.

Došlo vrijeme za mlade

Prvi topnik hrvatske lige Andrej Kramarić pozvan je u reprezentaciju, ponovno je u njoj i Duje Čop, ali i Anas Sharbini je svojevrsni povratnik. Pozivom Hrvoju Miliću izbornik je pokazao da je pogriješio što ga nije vodio u Brazil, a Tina Jedvaja vidi kao novo rješenje na stoperskim pozicijama. Kovač je riješio i pitanje vratara, Zelenika će se kaliti u mladoj reprezentaciji, a Subašićeve pričuve bit će Lovre Kalinić i Ivan Vargić.

- Znam da će biti razočaranih i da ćete ih vi zvati, volio bih da zovete one koji su sretni zbog poziva. Ovi mladi momci pokazali su da mogu, došlo je vrijeme da ih uvedemo u reprezentaciju. Recimo, Kramarić i Čop nastavili su postizati pogotke i ove sezone. S ovim sastavom krećemo u kvalifikacije, tu su još Rebić, koji ne može igrati protiv Malte zbog crvenog kartona, i ozlijeđeni Perišić - rekao je izbornik Kovač.

Pred hrvatskom reprezentacijom su važne kvalifikacije u kojima ne smije biti propusta. Izostanak s Europskog prvenstva u Francuskoj bio bi sramota.

- Nikada kvalifikacije nisu jednostavne. Bugarska je bila do kraja u utrci za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil, Norveška ima čvrstu momčad, Azerbajdžan je neugodan protivnik... - rekao je Kovač.

Nije pobjegao od činjenice da su Hrvatska i Italija glavni favoriti skupine. A bez komentara je prošlo pitanje o novom talijanskom izborniku Antoniju Conteu.

- Italija je još daleko, prerano je razmišljati o njoj. Najvažnije je započeti kvalifikacije pobjedom nad Maltom - kazao je Kovač te dodao da bi želio Italiju ugostiti u Splitu.

Važnije mu je kako će igrati hrvatska reprezentacija.

- Nijedan posao nije jednostavan, u svakom treba vremena, vjerujem u ove momke. Jedno je govoriti da možemo, a drugo i hoćemo li. Svi su igrači kvalitetni, ali svi moraju dati više nego što su dosad davali - rekao je Kovač.

Kritike ga i dalje bole

Kovača još muči Brazil odnosno kritike koje su uslijedile. Nije to prebolio, ali ostao je vjeran svojim idejama. Ivan Rakitić i dalje će biti zadnji vezni igrač.

- Uvijek sam bio tituliran kao Nijemac, a Nijemci su svjetski prvaci. Znači da ono što rade nije loše. Želim nešto od onoga što su oni radili primijeniti u našoj reprezentaciji. Rakitić može igrati na sve tri pozicije u vezi. Schweinsteiger je isti igrač kao i on pa je u Njemačkoj igrao na mjestu zadnjeg veznog. Nogomet ide tim putem da zadnji vezni razigrava, sve je manje tzv. razbijača, a mi ne želimo napucavati loptu. Da, Rakitić će igrati na istom mjestu!

A Brazil? Kako nakon dva mjeseca gleda na ono što smo pokazali na SP-u?

- Bilo je lijepih i manje lijepih trenutaka. Bilo je i pretjeranih kritika nakon SP-a, ali to je prošlost - rekao je.

A Niko Kovač otkrio je da je Stipi Pletikosi ponudio oproštajnu utakmicu.

- Ponudio sam Pletikosi poluvrijeme ili pola sata na prijateljskoj utakmici s Ciprom. Razgovarali smo o tom oproštaju, ali rekao je da ne želi - kazao je Kovač.

Eduarda i Vukojevića, koji su se također oprostili od reprezentacije, nije želio spomenuti.

- O ostaloj dvojici nisam razmišljao - rekao je Kovač.

Podsjetimo, Eduardo i Vukojević nisu se biranim riječima oprostili od reprezentacije. Možda im zato oproštaj i nije ponuđen.

- Nemojmo o tome - rekao je izbornik.

>> Niko Kovač objavio popis, evo koga je zvao u reprezentaciju!

Komentara 21

BR
branko61
11:09 21.08.2014.

Tvrdoglav kao magare. Najvažnije mu je ustrajati po svom, nedaj Bože priznati pogrešku...

KO
kontrasvegaisvakoga
08:34 21.08.2014.

mandžo je visok i spretan pa bi ga trebalo iza zadnjeg veznog, modrić može i lijevog i desnog beka, a lovren je leteća tvrđava pa bi zajedno sa jelavićem trebao predvoditi napad....e moj niko.

JO
jolly
08:49 21.08.2014.

I dalje tvrdoglav, što u prijevodu znači da nije ništa naučio. Smješno mi je ovo zvanje igrača koji su rezerve u HNLu. Sada ćemo razbiti Cipar i Maltu, pa će se busati u prsa i pričati o viziji sve dok nas nopet neka osrednja repka ne prizemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije