Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skauti oduševljeni

Kouassi bi ove zime mogao u Ajax za tri milijuna eura

'13.04.2013., Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 27. kolo, Hajduk Split - Cibalia Vinkovci. Slavlje strijelca Mije Caktasa sa suigracima. Ljutiti Kouassi nakon promasaja.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
Foto: 'Ivo Cagalj/PIXSELL'
11.11.2013.
u 10:00

Za Hajduk i Kouassija odlična je spoznaja da su izaslanici Ajaxa mladog napadača vidjeli na djelu baš u dvoboju protiv Istre

Još prije tri mjeseca pisali smo o interesu nizozemskog Ajaxa za Hajdukova napadača Jeana Kouassija. Početkom kolovoza procurilo je da ga prate Ajax i Twente. Tada je čak i demantiran interes Ajaxa, odnosno rečeno je da nema nikakve ponude, premda to nitko nije ni napisao, već je spominjan interes kopljanika.

Ajax je opet aktualan, predstavnici slavnog kluba iz Amsterdama bili su u Poljudu na utakmici Hajduka i Istre. U njihovu fokusu opet je bio Kouassi, koji sada ima 19 godina i izgledno je da bi se transfer mogao odraditi ove zime. Obavljeni su i prvi razgovori s predstavnicima Hajduka. Kuloari nagađaju da bi vrijednost transfera bila između tri i pet milijuna eura.

Naravno, ta visina ovisi o tome zbraja li se i igračeva godišnja plaća ili ne. Kada se pogledaju Ajaxovi transferi proteklih godina, onda je puno izglednije da će iznos za odštetu biti bliži onom od tri milijuna eura. Rijetki su igrači za koje je Ajax dao više tri milijuna eura, samo su nekoliko puta posegnuli u blagajnu i izdvojili viši novac za transfere.

Jedan od njih je i islandski napadač Kolbeinn Sigthorsson koji će se uskoro naći naspram Hrvatske na putu za Brazil, a trenutačno je prvi strijelac momčadi Franka de Boera. Ajax je za njega prije dvije godine AZ Alkmaaru platio četiri milijuna eura odštete. Ionako je to klub koji je uvijek bio poznat po vrhunskim prodajama, gotovo svake sezone uprihoduju više nego što potroše.

Za Hajduk i Kouassija odlična je spoznaja da su izaslanici Ajaxa mladog napadača vidjeli na djelu baš u dvoboju protiv Istre. Kouassi je briljirao, zabio gol, asistirao Pašaliću. Ne treba ni spominjati koliko bi bijelima značio taj transfer. Rezultatski Hajduku ide odlično, ali stanje u blagajni i dalje je “iz cipele palac viri, u džepu tama vlada”.     

Komentara 2

Avatar mlijeko
mlijeko
12:58 11.11.2013.

I lova ode u gradsku blagajnu, da se ne zaboravi ...

MR
mrcina2102
14:14 11.11.2013.

Od moguća 3M€, Kouassiu, prema ugovornoj klauzuli ide 40% od transfera, odnosno 1,2M€. Hajduku ostane 1.8M€ do podmirenja obaveza prema gradu u iznosu 30% transfera (cca. 0,5M€). Znači da bi Hajduk mogao čisto zaraditi 1,3M€. Računica je jasna! Kouassi ne može iz Hajduka ispod 5M€!!! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije