Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ADEKVATNO OCIJENJEN'

Evo što je Komisija nogometnih sudaca zaključila o suđenju Brune Marića

Bruno Marić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/7
06.10.2015.
u 12:18

'Sudac utakmice sa svojim timom pod vrlo teškim okolnostima sudio je ovu važnu prvenstvenu utakmicu.'

Pregledom videozapisa spornih situacija na odigranim utakmicama obavljena je kompletna analiza suđenja nogometnih sudaca od petog do desetog kola Prve HNL, a ono što mnoge najviše zanima jest ocjena Brune Marića za odsuđeni derbi Hajduka i Dinama 19. rujna ove godine na Poljudu. Nažalost, izbjegnuta je i ostali smo za to zakinuti, ali zato su pogreške sudaca s utakmica drugih klubova navedene mnogo detaljnije.

– Sudac utakmice sa svojim timom pod vrlo teškim okolnostima sudio je ovu značajnu prvenstvenu utakmicu. Kontrolor suđenja adekvatno je ocijenio suce ove utakmice u skladu s Pravilima o ocjenjivanju sudaca – zaključeno je na 16. sjednici Komisije nogometnih sudaca IO HNS-a.

Ipak, naglasili su da određene pogreške u samom suđenju postoje, ali nisu naveli u detalje o čemu je riječ, čime je javnost ostala uskraćena za zaključak struke o tome je li postojao jedanaesterac za Hajduk, odnosno je li opravdano dosuđen jedanaesterac za Dinamo.

– Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a razmatrala je suđenje nogometnih sudaca Prve HNL te rad kontrolora suđenja. Nakon obavljene analize od petog do desetog kola konstatirano je da su suci zadovoljavajuće sudili na utakmicama Prve HNL, uz određene pogreške koje su sankcionirane.

Sankcije su također nepoznate, kao i daljnji koraci nakon osude ponašanja službenih osoba Hajduka.

– Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a osuđuje "javni linč" službenih osoba s prvenstvene nogometne utakmice desetog kola između Hajduka i Dinama od službenih osoba HNK Hajduk Split.

Primjerice, Komisija se ne ustručava za deveto kolo i utakmicu Slaven Belupo – Split iznijeti detalje, pa čak i konkretnije kritike.

– Sudac Dalibor Mlakar je griješio u primjeni tehničkih i stegovnih mjera. Adekvatno je ocijenjen od kontrolora suđenja.

>> Kompletnu analizu suđenja od petog do desetog kola pročitajte OVDJE

>> Bruno Marić nas je namjerno oštetio! On je pijun vladajuće garniture, a HNL nije regularno natjecanje

>> Ljubo Pavasović završio na policiji: 'Marić je napravio svinjariju, godinama nam ovo rade'

>> Mamić: Zašto me pitate o Bruni Mariću, njega delegira sudačka organizacija, a ne ja

Komentara 27

HR
Hrabraja
12:50 06.10.2015.

Nije u redu raditi linc Covijeka koji u svom poslu nije ni prodesionalac. koliko sam procitala ti ljudi rade svoj posao a vikendom sude za nekakvih 200eur. Pa ja to ne bi trpila za 2000eura. Igraci i uprave , pogotova Hajduka su profesionalci koji su jako dobro placeni za svoj posao. Pa bi oni trebali biti malo vise kriticni prema sebi.

BO
boka50
13:45 06.10.2015.

Što je novinar želio kazati s ovim člankom, osim da je hajdukovac i mrzitelj Dinama? Gdje je on to vidio da se najmanje govorilo o utakmici Hajduk-Dinamo ? Mogao je u naslovu staviti "Evo što je Komisija nogometnih sudaca zaključila o suđenju Vučemilovića na utakmici Lokomotiva-Hajduk" pa onda napisati kako o tome nitko ne piše ništa, a trebalo bi nakon gola Hajduka iz ofsajda i nedosuđenog penala za Lokomotivu u 92. minuti.

DI
dida125
17:01 06.10.2015.

Uvijek isto: kad Hajduk "mora" pobijediti a ne pobijedi tada se diže prašina velikih razmjera. Sudac smije griješiti, ali ne protiv Hajduka. Nije Beusan najmjerodavniji i najstručniji da njegova procjena mora biti ispravna. Gle sada, stručna, objektivna sudačka komisija ni riječi o "neprijateljskom" suđenju. Gdje je sada Beusan, Hajduk, Dalmaciija...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije