Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Težak ispit

Kovačeve velike brige: Kockasti će na azzure izmučeni i ozlijeđeni!

23.06.2014., Recife, Brazil - Svjetsko nogometno prvenstvo, skupina A, 3. kolo, Hrvatska - Meksiko. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
25.05.2015.
u 21:55

Problemi
: Mandžo posti, Luka sigurno aut, Raketa igra finale LP-a, Olić dodatne kvalifikacije.

U kakvom će stanju biti hrvatski reprezentativci uoči dolazećih iskušenja protiv Gibraltara (Varaždin, 7. lipnja) te Italije (Split, 12. lipnja)? Neusporedivo je, dakako, važniji kvalifikacijski okršaj za odlazak na EP 2016. s Talijanima, nakon kojeg bi mnogo toga moglo biti jasnije u našoj skupini. Protiv Gibraltara će izbornik Niko Kovač zacijelo i eksperimentirati sastavom, takve, revijalne utakmice, tome i služe...

Ali, protiv Italije mora istrčati najjači sastav. Zasad je sigurno tek da neće biti suspendiranog "šefa obrane" Vedrana Ćorluke i ozlijeđenog Luke Modrića, a upitan je nastup kapetana Darija Srne.

Srna je, naime, ozlijeđen na subotnjoj utakmici Šahtar – Dnipro, no prema prvim liječničkim procjenama, trebao bi biti u kadru za splitski dvoboj. Prema informacijama iz liječničkog stožera reprezentacije, Srna je istegnuo mišić, ima edem, a to je lakša ozljeda i prema tom bi nalazu mogao početi trčkarati za tjedan dana. Nadajmo se samo da se ništa neće zakomplicirati...

Nemec: Svibanj najopasniji

A Modrić će tu utakmicu gledati iz svečane lože Poljuda. Njegova ozljeda koljena zahtijeva šest tjedana mirovanja i to će razdoblje biti okončano početkom lipnja. Tek će, dakle, za otprilike deset dana Modrić moći trčkarati i početi s lakšim, uvodnim treninzima. Bilo bi još kako nepromišljeno da je Kovač nespremnog igrača uvrstio na popis!

Lipanjski termin igranja utakmica uvijek je najteže padao igračima, koji su već bili u mislima na odmoru nakon naporne sezone. Posebno je naša reprezentacija "patila" u kvalifikacijskim okršajima u lipnju, upisano je više negativnih, nego pozitivnih rezultata. Krajem sezone i ozljede su češće, umor svakako utječe na to, o čemu svjedoči i liječnik naše nacionalne selekcije dr. Boris Nemec:

– Travanj i svibanj najopasniji su mjeseci. U njima ima i najviše ozljeda koje nisu uzrokovane pogibeljnim startovima suparnika. Organizam se troši, javlja se "zamor materijala" i sportaši su skloniji ozljedama, posebno ozljedama mišića. Eto, i ova je Srnina ozljeda posljedica preopterećenja i umora. Nije došlo do rupture i pucanja mišićnih vlakana, nego je mišić istegnut, što je zapravo bilo upozorenje i dobro je što je naš kapetan odmah napustio igru – kaže iskusni liječnik.

Neprijeporno je da će na reprezentativno okupljanje najumorniji doći Ivica Olić, koji će se sa svojim HSV-om u doigravanju boriti za ostanak u prvoligaškom društvu, te Ivan Rakitić, pred kojim je finalni okršaj Lige prvaka u Berlinu (6. lipnja, Barcelona – Juventus). Ostali igrači već će iza sebe imati dane odmora, netko više, netko manje i trebali bi se ipak odmorni javiti izborniku.

Vratar Danijel Subašić u odličnoj je formi, ali zato će Kovač imati problema s obranom. Ne bude li mogao Srna, zamijenit će ga vjerojatno Šime Vrsaljko, a za suspendiranog Ćorluku izbornik će zamjenu tražiti u trilingu Schildenfeld – Jedvaj – Lovren. Dobra je vijest što je Jedvaj igrao posljednje utakmice za Bayer i u dobroj je formi.

U vezi Kova-Raketa-Broz

U veznom bi se redu trebao pojaviti tercet Kovačić – Rakitić – Brozović, na napadačkim bokovima Olić i Perišić, a u vrhu napada Mandžukić, koji je u posljednje vrijeme u krizi. Igračkoj i golgeterskoj, jer posljednji je gol zabio još 21. veljače protiv Almerije. I taj podatak zapravo najviše zabrinjava izbornika Niku Kovača, posebno stoga jer je opet otvorena mogućnost novoga Mandžukićeva transfera. A onda su, zna se to dobro, misli igrača negdje daleko. Nažalost, i drugi reprezentativni napadač Andrej Kramarić daleko je od idealne forme.

>>Niko Kovač objavio s kojim igračima ide na Italiju. Na popisu nema Modrića!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije