Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGLICE IZ SRBIJE:

Davor Šuker pristalica je nacističkih simpatizera, osuđujemo njegov izbor

Davor Šuker
Foto: Anto Magzan/Pixsell
25.03.2015.
u 13:19

'Karadžić i Ćurković nisu upoznali predsjednika Uefe Michela Platinija i predstavnike nacionalnih saveza članica s činjenicom da Šuker svojim izjavama i postupcima zagovara rasizam te širi mržnju.'

Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica u Srbiju Miodrag Linta pozvao je predsjednika Srbijanskog nogometnog saveza (FSS) Tomislava Karadžića i potpredsjednika Ivana Ćurkovića da podnesu ostavke zbog podrške predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru kod kandidature za Izvršni odbor Uefe.

Iako je FSS, poslije višednevne rasprave u javnosti zbog Šukerovih fotografija na grobu simpatizera nacizma Ante Pavelića u Madridu, izjava o prijateljskom susretu na Kosovu i zaštite Josipa Šimunića poslije ustaškog pozdrava "Za dom spremni", povukao javnu podršku i priopćio da će njihovo stajalište ostati tajna, Linta smatra da su na taj način ostali pri prvobitnom stajalištu.

– Karadžić i Ćurković nisu upoznali predsjednika Uefe Michela Platinija i predstavnike nacionalnih saveza članica s činjenicom da Šuker svojim izjavama i postupcima zagovara rasizam te širi mržnju prema Srbima, Židovima i Romima. Vjerujem da velika većina nacionalnih saveza ne bi podržala izbor Šukera da su bili upoznati sa svim detaljima iz njegove biografije – poručio je Linta za B92.

Prema njegovim riječima, postavlja se pitanje bi li čelnici nogometnog saveza neke druge europske države ostali na funkciji da je njihov savez podržao kandidata koji je pristalica Adolfa Hitlera i drugih nacističkih lidera.

– Odgovor je sasvim jasan. Istog trenutka bili bi prisiljeni podnijeti ostavke – istaknuo je Linta.

>> Davor Šuker razljutio Srbe: Takav čovjek kod nas nije dobrodošao!

Komentara 75

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
13:43 25.03.2015.

Ja se nekada zapitam zašto VL uopće pridaje pozornost ovakvim antihrvatskim likovima ???

SO
sojko2
13:35 25.03.2015.

koga zaboli za mišljenje ovih likova? halo?

Avatar Šljivovica
Šljivovica
13:21 25.03.2015.

Sebi se deklariraju kao antifasisti, a nema vecih fasista i mrzitelja svega ne srpskog od njih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije