Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatrena atmosfera

Ključalo u Albaniji: 14-godišnji huligan gađao Srbe, Grobari stigli u Elbasan

Albanija
08.10.2015.
u 18:55

- Ukoliko procijenimo da je na bilo koji način ugrožena sigurnost naše reprezentacije, moguće je da se utakmica i ne odigra, upozorio je Mirkov.

Večerašnja kvalifikacijska utakmica Albanije i Srbije u Elbasanu odavno je dobila etiketu susreta visokog rizika, još od prekida prvog dvoboja istih suparnika prošle godine u Beogradu kad je zbog drona sa zastavom Velike Albanije došlo do nereda. 

Stoga je atmosfera na albanskim, ali i srbijanskim ulicama nekoliko sati uoči utakmice već ključala. Kamere su zabilježile bakljade albanskih navijača koji su pristizali u Elbasan tijekom dana, a priopćeno je i kako je uhićen 14-godišnji huligan koji je navodno kamenjem pogodio autobus sa srbijanskim igračima dok su putovali od zračne luke do hotela u Tirani.

Stoga je povjerenik za sigurnost Srpskog nogometnog saveza Milivoj Mirkov upozorio:

- Ukoliko procijenimo da je na bilo koji način ugrožena sigurnost naše reprezentacije, moguće je da se utakmica i ne odigra. 

 

A iako je albanska policija danas detaljno pretražila Elbasan Arenu kako se ne bi ponovio incident s dronom dok su psi tragači bili u potrazi za eksplozivom, uznemirujuće je odjeknula informacija kako su u grad stigli Grobari, navijači beogradskog Partizana. Čak je na društvenim mrežama objavljena i fotografija snimljena ispred stadiona na kojoj je skupina iz Nikšića. Gostujućim navijačima zabranjen je ulazak na stadion.

 

Također, helikopteri su cijelog dana oblijetali Elbasan, ali i Tiranu pazeći na srpsku reprezentaciju. 

Utakmica je u svakom slučaju bila bitnija domaćinu koji, za razliku od Srba, još ima izglede za nastup na Euru.

>>Albanski huligani kamenovali autobus s reprezentacijom Srbije

>>I Srbija nam može pomoći da izravno odemo na Euro

 

Shqiperi te dua❤️👐🏻

Fotografiju objavljuje Marina Vjollca (@marina_vjollca)

 

Komentara 17

KI
kimi
19:54 08.10.2015.

Utakmice visokog rizika su direktna posledica pumpanja plitkoumnih "navijača" od strane političara. Činjenica je da huligani čine mali procenat navijača ali se stiče utisak da su iz nekih razloga zaštićeni od vlasti kao beli medvedi i da mogu da rade šta hoće bez većih posledica. Prosečni navijač če normalno želeti da njegova reprezentacija pobedi ali mu neće pasti na pamet da zbog toga nekome razbije glavu, ostali su slučaj za psihijatriju.

MA
Maxi73
20:43 08.10.2015.

Dobra ova šiptaruša na slici.

IV
ivanjoksimovic
20:47 08.10.2015.

Ma tu utakmicu nije trebalo ni igrati. Fudbalski savez Srbije je trebao da odbije da gostuje kod tih divljaka i pokloni im 3 boda a ne da rizikuje zivote svojih igraca. UEFA im je poklonila bodove u Beogradu zbog incidenta koji su albanski navijaci izazvali, pa ne vidim uopste svrhu igranja u tom takmicenju. Trebalo je to bojkovati pre novih incidenata sa mogucim fatalnim posledicama. Ako su tacne informacije da ispred stadiona ima i srpskih navijaca, moglo bi do ozbiljnih incidenata da dodje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije