Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JASNO VIDLJIV

Kukasti križ na travnjaku Poljuda još uvijek nije uklonjen!

Kukasti križ
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/5
30.06.2015.
u 20:33

Policija ne može pronaći odgovorne za taj zločinački simbol, koji je učinio štetu Hrvatskom nogometnom savezu, hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, ali i samom hrvatskom društvu

Kukasti križ na travnjaku stadiona Poljud u Splitu još uvijek se vidi, sad čak jasnije nego u trenucima odigravanja utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine protiv Italije (1:1). Dokaz je to o kakvoj se opasnoj kemikaliji radi jer travnjak se ni nakon skoro tri tjedna ne može oporaviti.

Isto tako, policija ne može pronaći odgovorne za taj zločinački simbol, koji je učinio štetu Hrvatskom nogometnom savezu, hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, ali i samom hrvatskom društvu.

Ispitano je više od stotinu osoba, a 14 ih je kriminalistički istraženo i poligrafski testirano, međutim, još nema sumnjivca. Ali zato ima odgovornih i u policiji su podigli optužnicu protiv izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića i odgovornog za sigurnost Zorana Cvrka.

Naravno, neće se neuspjehom i ovom prijavom zadovoljiti. Pregledavaju u policiji i analiziraju dostupni videomaterijal. Videonadzor stadiona Poljud sastoji se od dva sustava – novog, ugrađenog prije oko godinu dana i starog sustava, ugrađenog prije desetak godina.

Ono što su tek uspjeli utvrditi jest da je intenzitet kretanja osoba na prostoru stadiona izražen. Zabilježene su razne aktivnosti, treninzi igrača Hajduk, atletske škole, održavanje stadiona, održavanje travnjaka, organizirani posjeti turista i grupa posjetitelja, pogotovo u dnevnim terminima, od kojih se neke ne mogu dovesti u svezu s redovnim funkcioniranjem samog sportskog objekta. Uočene su i osobe, koje tijekom posjete poslovnim prostorima u sklopu stadiona, bez nadzora, "uobičajeno" koriste otvore u ostakljenom dijelu ispod tribina, za ulazak u unutrašnjost stadiona.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

No sumnjivca, a samim time ni krivca, nema! A bilo bi poželjno da ga se nađe prije 16. srpnja, kad će Disciplinska komisija Uefe "odrezati" kaznu HNS-u. Strahuje se da bi ona mogla biti izbacivanje iz kvalifikacija, dok se svi nadaju da će doći "samo" do oduzimanja šest bodova i novih utakmica pred praznim tribinama.

>> Policija prijavila HNS, Vrbanovića i Cvrka, a kazna ide i do 250 tisuća kuna!

>> Zbog svastike na Poljudu ispitano više od 100 ljudi, 14 na poligrafu

Komentara 22

CE
cenzura
20:59 30.06.2015.

Dok je god Ostoja Ranković ministar policije nebumo saznali identitet počinitelja!

BL
Blender
20:47 30.06.2015.

Pa ljudi moji, bas mi vas je zao, kad o takvoj drzavi zivite!!! Koliko kosta 10m2 trave?? Molim vas recite mi kako da pomognem, proputovat cu 3500 km da pojedem tu travu!! Kako ih nije sram, HNS i na kraju Hrvatsku vladu da od dana kad je trava za svastikom pokazana svijetu pa do danasnjeg dana nitko nije mogao tu nista napraviti. Sramota, bijeda i jad, svi skupa a to sa pravom kazem jer niste zasluzili bolje kad podupirete komuniste i oni vam ponovno vladaju!!!!

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
20:53 30.06.2015.

Ta više to nikoga ne zanima izuzev vas iz "Večernjeg lista"i one koji se naslađuju tuđen zlu.Te Bog kazni kad-tad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije