Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka protiv Vikingura

Kek: Samo budale podcjenjuju protivnike, čak i ove egzotične

Matjaž Kek (1)
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
31.07.2014.
u 11:00

Tamošnjim televizijskim kućama ne isplati se prenositi utakmicu za 50.000 stanovnika pa je neće biti ni na HTV-u.

Nogometaši Rijeke večeras (20) igraju prvu utakmicu 3. pretkola Europske lige u nogometno egzotičnim uvjetima Ovčjih Otoka. Zanimanje za igranje na Ovčjim Otocima za nekoga tko dolazi iz Kvarnerskog zaljeva malo splasne kada dozna da se maksimalna dnevna temperatura kreće se oko 15 Celzijevih stupnjeva.

Ako povrh toga putovanje avionom preko Groningena nije u ponudama turističkih agencija, Ovčji Otoci iz riječke perspektive ne izgledaju baš nogometno privlačni. Zračna luka na Ovčjim Otocima spada među deset najopasnijih na svijetu, jedina zrakoplovna kompanija koja tamo leti je domaća. Dojam je da su se igrači Rijeke uoči polaska više pribojavali neugodnosti tijekom leta nego tijekom utakmice.

– Znamo da imaju određenu kvalitetu čim su prošli dvije prepreke, ali nema razloga za paniku. U taj susret ući ćemo maksimalno ozbiljno, želimo ponoviti prvo poluvrijeme ogleda protiv Hajduka – kazao je vratar Ivan Vargić.

– Ne znamo puno o protivniku, ali ne smijemo ga podcijeniti. Sjećam se da sam s Austrijom igrao na Islandu, isto smo jedva pobijedili, nije bilo lako. Uvjeti su ipak drugačiji – rekao je Marin Leovac.

Toliko o nogometu koji Rijeka namjerava igrati protiv Vikingura, prvog kluba u povijesti Ovčjih Otoka, koji je uspio proći dva europska pretkola. Nogometna povijest Ovčjih Otoka najzanimljivija je po tome što je premijer Kaj Leo Johannesen bivši nogometni reprezentativac. Jedini premijer u Europi koji je igrao nogomet za svoju državu, četiri puta branio je za 51. europsku naciju iza koje su 2014. godine rangirani San Marino, Andora i Gibraltar.

Víkingur domaće utakmice igra na igralištu Norðragøta, koje ne zadovoljava Uefine kriterije. U četvrtak će Víkingur i Rijeka igrati na nacionalnom stadionu Tórsvøllur u Tórshavnu, kapaciteta 6040 gledatelja. Podloga je umjetna, koju trener Matjaž Kek neće preporučiti ni za šetnju.

– Prošli su već dva pretkola u Europskoj ligi, nisu izgubili ni utakmicu i to treba respektirati. Naravno da idemo po pobjedu za miran uzvrat, ali ako ih podcijenimo, neće biti dobro. Samo budale mogu podcijeniti neku momčad u Europi danas – kaže Kek.

Dodajmo kako je Rijeka na svojoj službenoj stranici priopćila da iako na HTV-u neće biti prijenosa navijači kluba s Kantride moći će pratiti utakmicu preko 'live streama' na službenoj stranici kluba.

- Prijenos će biti produciran s 4 kamera i putem HD signala - stoji u objašnjenju kluba.

>> Rijeka navijačima osigurala prijenos utakmice s Vikingurom

Komentara 1

Avatar Jure_Trupina
Jure_Trupina
11:23 31.07.2014.

Onda sam ja bud.uala. Rijeka ovo mora dobiti i nema tu previše priče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije