Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krunoslav jurčić:

Matjaž Kek je protekle dvije godine bio hvaljen. No, sada mora preuzeti odgovornost

Matjaž Kek
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
29.07.2015.
u 15:50

Nitko kao trener Rijeke nije imao tolike ovlasti, tako da su njegovi potezi sada čudni.

Dosta se toga posljednjih dana događa u Rijeci, klub čak i nije toliko u krizi igre koliko je u krizi rezultata. Stvara šanse, ali možda ima malo nesreće. Prije sam već pisao da Rijeka ima problema u obrani, sa stoperima koji nisu na europskoj razini, pa ni na vrhunskoj za HNL, ako govorimo o osvajanju naslova prvaka. Rijeka taj problem nije shvatila ozbiljno, sad će se, izgleda, pozabaviti time, ali malo je kasno, mlijeko je već proliveno.

Volim učiti i o trenerskom poslu i mogu reći da sam puno naučio od gospodina Matjaža Keka koji je s pravom brao lovorike u zadnje dvije godine. Ali, koliko je bio zaslužan za dobre stvari u Rijeci, toliko bi sad morao i na sebe preuzeti odgovornost. Čudno je pa i smiješno smijeniti svoj stručni stožer, a znamo da on taj svoj stožer koji je smijenio, uopće nije uvažavao. Taj potez nije korektan prema tim ljudima. U HNL-u je Kek jedini trener u zadnjih deset godina koji je imao apsolutnu moć, doveo je brojne igrače u klub, a sad govori o čistki igračkog kadra. Samim time i svoju selekciju dovodi u pitanje. I ako je dosad s pravom bio hvaljen, onda je sad i on valjda za nešto odgovoran.

Znam da u Rijeci postoji kriza odnosa između trenera i stožera, što se sad i pokazalo, između igrača i trenera, pa se sad sve to odrazilo i na rezultate i na ove događaje u svlačionici.

Kad je o Hajduku i teškom porazu od Istre riječ, ne bih posebno zamjerio treneru Buriću što je toliko rotirao momčad. Pa nisu Sušić i Maglica ništa slabiji igrači od Kiša i Balića. Nije Hajduku problem sastaviti drugu momčad, i čini mi se da je dobar put da gura svoje mlade, domaće igrače. Ali, za to treba strpljenja, jer u tom slučaju trpjet će rezultat. I zato ne razumijem zašto sad pridaju toliku važnost europskim rezultatima, njima te europske utakmice trebaju biti samo poligon na kojem će odrastati mladi igrači i stjecati iskustvo. Ne želim biti nekakav crni prognozer, ali bojim se da će Hajduk proći kao i prošle sezone, kvalitetom i kvantitetom igrača nije zreo za dobre rezultate i mislim da će se njegova kriza samo produbiti.

Nije samo Hodžić Dinamov biser

Svi smo se naklonili škaricama Armina Hodžića, njegovim pogocima. Treba znati da nije on jedini, da Dinamo ima puno talentiranih mladih igrača koji takve poteze imaju u sebi, to su dečki s urođenim talentom. S tim mladim dečkima treba pažljivo raditi, vjerujem da to u Dinamu i rade, kako bi dečki imali pravi razvojni proces. Važno je da napreduju, da se razvijaju kako ne bi ostali samo talenti, što sad doista jesu, već i da postanu pravi igrači.

Vjerujem da je Split sada Vulićev rukopis 

Iako je tek početak prvenstva i jedna pobjeda vas digne visoko, lijepo je vidjeti Split na samom vrhu HNL-a. Važno je dobro krenuti u natjecanje, jer kad osvojite dosta bodova na početku, dobijete samopouzdanje, mir. Treneru treba vremena, tri-četiri procesa, dakle dvije godine da bi se vidio njegov rad. Nadam se da rad Zorana Vulića, uz to što je Split dobro kupovao igrače, sad dolazi na vidjelo, da su ovi rezultati početak realizacije njegova rada.

>> Da su u svlačionici bili Goca ili Zajec, Machado bi dobio takvu šamarčinu...

>> Burić se ispričao navijačima: Pokazat ćemo da s ponosom nosimo grb Hajduka

>> Mišković zasad vjeruje Keku, stradali pomoćnici

>> Split svladao Osijek i ostao na vrhu HNL-a

Komentara 5

LO
ledo.ostrihon
16:38 29.07.2015.

Hvala bogu pa tvoje komentare Kljuno nitko ne uzima za ozbiljno.

LE
Lelouch
17:18 29.07.2015.

Možda bi "Kljunčić" htio biti trener Rijeke. :p

DH
dalibor.hren
22:02 29.07.2015.

Pitajte za komentar nekog trenera a ne..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije