Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATJAŽ KEK:

Nema straha, sve ćemo učiniti da pobijedimo Feyenoord

02.10.2014., stadion Kantrida, Rijeka - UEFA Europska liga, skupina G, 02. kolo, HNK Rijeka - Sevilla FC. Mato Jajalo, Vicente Iborra. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
23.10.2014.
u 14:30

Navijački neredi: Sukob se u Rijeci brzo smirio, policija strahuje od većih nereda

Utakmica između Rijeke i Feyenoorda počela je već u utorak, kada je u središtu Rijeke zamalo došlo do fizičkog obračuna između navijača riječkog i nizozemskog kluba.

Dolaze huligani

Pravodobno se pojavila policija i spriječila sukobe koji pripadnicima Legije nisu strani. Navijačka skupina Feyenoorda ne slovi baš za primjer uljuđene Europe koja svisoka gleda na balkanske navijačke obračune.

Večeras se na rasprodanoj Kantridi očekuje 600 navijača Feyenoorda koji su imali sreću kupiti ulaznice. Neki od njih stigli su već u utorak i dali do znanja da nisu došli na izlet Preporuka građanima Rijeke glasi: Ne šetajte se u četvrtak navečer središtem grada ako baš ne morate! Grad očito doživljava promjene otkad se na Kantridi počeo igrati nogomet ukrašen zlatnim europskim zvjezdicama. Štoviše, Feyenoord je čak i preteču Lige prvaka osvojio davne 1970. godine, ali pustimo daleku prošlost. Naravno da današnja momčad Feyenoorda nema nikakve veze s momčadi koja je 2002. osvojila Kup Uefe zahvaljujući Van Persijeu, Hooijdonku, Dancu Tomassonu...

Međutim, nema Feyenoord danas baš ni tako slabu momčad da bi Rijeka mogla kalkulirati:

– Igramo protiv još jednog protivnika koji je u povijest europskog nogometa upisan velikim slovima. Nema većeg priznanja od toga da na takvom nivou možeš razmišljati kako da dođeš do bodova. Znamo kako se moramo postaviti, dokazali samo da možemo igrati na takvom nivou, ali ne smijemo zaboraviti tko smo, gdje smo bili kada je sve ovo počelo. 
U momčadi Feyenoorda dogodile su se promjene prije početka sezone pa ih na početku nije 
pratio rezultat. Ne slažem se s kalkulacijama da je Feyenoord najlakši protivnik u skupini – rekao je Matjaž Kek.

Rutten je dobar trener

– Naprotiv! Trenera Freda Ruttena pratim iz Bundeslige, kada je bio trener Schalkea i znam kakva je njegova filozofija. Nakon što sam gledao materijale koji su mi pripremili naši analitičari, mogu reći da nam dolazi jaka momčad s jasnim sustavom igre i respektabilnom individualnom kvalitetom. Vraćam se na ono što stalno govorim, prvo razmišljam o svojoj momčadi, a kako će drugi razmišljati o nama, nije moj problem. S naše strane postoji respekt, ali nema straha, sve ćemo učiniti da dođemo do te europske pobjede – kaže optimistični trener Rijeke Matjaž Kek uoči spektakla.

>> U Rijeku dolaze mrzitelji svega što je židovsko i muslimansko!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije