Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos u Hajduku

Trener podnio ostavku, navijači napadaju igrače, sedam utakmica bez pobjede...

Hajduk navijači
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
23.04.2015.
u 21:40

Baldasar zaustavio kaos: Ostavku su htjeli podnijeti Vučević, Brbić i cijeli NO, no gradonačelnik nije dopustio. U Koprivnici Hajduk vode Osibov ili Vukas.

Priča ide ovako, u tužnoj poljudskoj noći, nakon što je Hajduk ispao od Splita u polufinalu Kupa Hrvatske, a navijači krenuli u fizički obračun s igračima, padale su ostavke.

Najprije je trener Goran Vučević ponudio ostavku predsjedniku uprave Marinu Brbiću, koji ga je odbio s objašnjenjem da je manje od dva mjeseca do kraja prvenstva. Pa je Brbić ponudio ostavku Nadzornom odboru, koji ga je odbio s istom pričom, "ostala su još dva mjeseca do novih izbora". Potom je Nadzorni odbor ponudio svoje mandate Ivi Baldasaru, gradonačelniku Splita, koji je većinski vlasnik kluba, ali i oni su odbijeni. Objašnjenje - poznato, "nemojte sada ići, ostala su još dva mjeseca do novih izbora".

- Uprava i Nadzorni odbor bili su spremni dati ostavke, ali nisam smatrao da je to potrebno, jer počinju izbori za novi NO. Treba premostiti ova dva mjeseca do novih izbora - potvrdio je Baldasar poljudska zbivanja.

Oprostio se s igračima

Jutro je ponudilo izbjegavanje kolektivnog egzodusa, priča o ostavkama stavljena je sa strane. Jedino je neupitno bilo da Vučević odlazi s mjesta trenera Hajduka. I to nakon dvije utakmice u kojima je pretrpio dva poraza.

- Vučević sigurno neće biti trener, a ostat će u klubu do daljnjega. S tim da će sigurno uzeti deset dana odmora - kazao nam je naš poljudski izvor u ranim jutarnjim satima.

Istovremeno, po objavi te vijesti službeni Hajduk pokušao je demantirati da je Vučević podnio ostavku. Nema veze što je bio u svlačionici, oprostio se s igračima, nema veze što je regeneracijski trening održan bez njega i pomoćnika mu Zlatka Vujovića. Ali, Vučević nije otišao s mjesta sportskog direktora. Što se ne sviđa dijelu Nadzornog odbora, koji smatraju da je trebao ostati na mjestu trenera ili skroz otići.

Nije se Vučević maknuo s mjesta člana uprave jer bi to dovelo Hajduk, s obzirom na suspenziju Marina Brbića, u vrlo nezgodnu situaciju. Da su se dogodile ostavke, onda bi se morala postaviti prinudna uprava i tko zna što sve ne. A situacija se ne bi popravila, sezona je ionako upropaštena.

Ostala je još ta nada u Poljudu da će Hajduk izboriti igranje u Europi, ali svi su svjesni totalnog kaosa.

Hajduk je trenutačno klub u kojem navijači napadaju vlastite igrače, kompletno čelništvo bi se najradije pokupilo i otišlo, a momčad je u seriji od sedam utakmica bez pobjede. Usto, igrači su tražili zaštitu policije ili zaštitara kako bi mirno išli svojim kućama. Veliki strah vlada od reakcija navijača, teško je da će bilo tko od onog starijeg dijela momčadi proći gradom. Mlađi mogu, njih ionako rijetki prepoznaju.

Zanimljiva sličica nam je prepričana, jedan od uhićenih navijača u Parku mladeži urlao je prema Zlatku Vujoviću: "Znam di imaš kafić, tamo na Marjanu". Zamijenio je Vujovića s Ivicom Šurjakom, koji ima kafić na Marjanu. To su te navijačke generacije, njima su svi isti.

Vukas i(li) Osibov na klupi

Glavna nagađanja vodila su se oko Vučevićeva nasljednika. U jednom trenutku dobro su stajale akcije Ivana Katalinića, ali to je bilo samo dok je bila opcija odlaska kompletne strukture kluba. Kandidat je bio i Vjekoslav Lokica, donedavni trener rumunjskog Brašova, ali kako je dan odmicao iskristalizirali su se barem za Koprivnicu i utakmicu protiv Slaven Belupa Mario Osibov, trener B momčadi, te Hari Vukas, koji je nakon odlaska Igora Tudora vodio utakmicu protiv Rijeke. A nakon Koprivnice aktualna će biti opcija stranog trenera.

>>Ovo je pet točaka za oporavak Hajduka

>>Goran Vučević više nije trener Hajduka iako s Poljuda to demantiraju!

Komentara 86

DU
Deleted user
23:39 23.04.2015.

Vidi Brbićevaca kako su se dogovorili.....idemo na Večernji malo tipkati ružno pišu o našem močnom Hajduku. Tip,tip,tip. Jeste organizirani . Prava Titova partija.

II
iifever2
22:29 23.04.2015.

najdrazi su mi ovi senzacionalisticki novinari. kazu 'sve je lose' - bas sve?! klub se financijski stabilizirao, vraceni su dugovi, uspostavljen je marketing kakvog nema nijedan klub u drzavi, pa ni dinamo i rijeka, da ne spominjem da je napokon potjerana gomila mafijasa predvodjenih fiorentinijem. dobro, ove sezone je ocito izostao sportski rezultat, ali koliko god neki htjeli ni ovaj rezultat nije najgori od samostalnosti RH. da,bilo je i gorih, bez torcide i naseg hajduka, te novinari samo trebaju otvoriti statistiku za pronaci ih. ne moze se preko noci popraviti nesto sto se sustavno unistavalo 25 godina, ako ne i duze. ergo, nije 'sve' lose.

DU
Deleted user
23:44 23.04.2015.

Hajduk svjetski rekorder u promjenama trenera,ali stvarno. Čestitke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije