Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PROJEKT

Kantridi početna cijena 15 milijuna eura, a imat će do 18 tisuća mjesta

Kantrida
Foto: Youtube/Screenshot
13.07.2014.
u 12:30

- Grad Rijeka sagradit će svu potrebnu infrastrukturu koja uključuje i ceste - kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Gabriele Volpi, Damir Mišković i Vojko Obersnel bili su glavni protagonisti svečanosti u atriju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, gdje je potpisan predugovor o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Rijeke. Uskoro počinje gradnja novog stadiona.


– Stadion će biti jedinstven ne samo u Hrvatskoj nego i u ovom dijelu Europe. Bit će na ponos svih navijača i posjetitelja stadiona kojima će se pružiti maksimalan komfor na stadionu, ali i u korištenju popratnih sadržaja u obalnom pojasu za slobodno vrijeme – rekao je Damir Mišković, idejni začetnik i glavni realizator gradnje stadiona kapaciteta od 11 do 18 tisuća gledatelja i početne vrijednosti 15 milijuna eura.

Zdravko Mamić nije se pojavio na svečanosti iako je bio pozvan. Zbog Mamića ceremonija potpisivanja kasnila je desetak minuta, koliko su uzvanici uzalud čekali. Nogometaši Rijeke, za koje se stadion gradi, prvi su put nakon devet sezona doveli u pitanje nedodirljivi status Dinama u HNL-u. Osvojili su prvi Superkup u klupskoj povijesti pobijedivši Dinamo sa 2:1, rezultatom koji nije bio realan odraz odnosa snaga na terenu, a trener Zoran Mamić treći je put zaredom (dvaput u kupu, jednom u Superkupu) na isti način izgubio utakmicu od Matjaža Keka.

Dinamo ima izražen problem u igri na postavljenu obranu pa trener Dinama na Kantridi ne bi probio višestruki riječki blok ni da su na bokovima igrali Soudani i Fernandes. Kvaliteta napadačke igre ogleda se kroz osmišljenu realizaciju, a Dinamo protiv Rijeke nije stvorio priliku kroz protok lopte. Zoran Mamić dobro kaže da Rijeka ničim nije iznenadila. Način igre koji treću sezonu primjenjuje Matjaž Kek dosegnuo je razinu na kojoj momčad bez problema prisvoji i naglasi učinak dvojice debitanata (Samardžić, Jajalo).

Najbolja preporuka Kekova promišljanja počiva na činjenici da se u utakmici protiv Dinama nije primijetio izostanak petorice standardnih igrača (Močinić, Maleš, Knežević, Marić, Lešković). Takvo promišljanje blisko je filozofiji legendardnog Otta Barića koji je tijekom cijele karijere stalno inzistirao na dodatnoj kvaliteti dvojice-trojice novih igrača. Poanta je u tome da mehanizmi funkcioniranja stabilnih momčadi ne ovise presudno o pojedincima. Upravo suprotno! U utakmici protiv Dinama Keku je bilo dopušteno 70 minuta na klupi držati Andreja Kramarića, najboljeg igrača HNL-a prošle godine.

Ako ovako nastavi, Zoranu Mamiću uskoro ništa neće biti dopušteno iako ima širok izbor kvalitetnih igrača. Veliki Brat sve vidi odozgo! Bez obzira na to što je Superkup prolog novoj sezoni, ne treba se ustručavati u prognozama! Ne pronađ‘e li trener Dinama način igre, Rijeka je ove sezone ozbiljan kandidat za titulu prvaka! Prvi put u posljednjih devet godina Dinamo na početku jedne sezone ne izgleda nadmoćno. Naprotiv! I to budi Rijekine nade.

>> Zdravko Mamić: Volpiju i Miškoviću treba dići spomenik

Komentara 14

PE
Petrol
16:13 13.07.2014.

Jucer je bila drugacija slika od stadiona. Dragi novinari: odlucite se za jednu realnu. Please. Ovo je drugacij stadion.

MR
mrcina11
14:09 13.07.2014.

Jedne tekme? Mislim da je to vec treca za redom u kojoj je Rijeka ocitala nogometnu lekciju Dimamu! Problem je vrlo lako detektirati,Mamic trener i Mamic gazda,,ni da ih spojis nebi od njih napravio strucnjaka! :)

Avatar mohito
mohito
12:39 13.07.2014.

ka se clanak o novom rijeckom stadionu vec nakon prvog odlomka pretvoril u mastarije o rijekinom osvajanju prvenstva? i to na temenlju jedne tekme dok za obje ekipe to ionak nije tolko bitni ko recimo predkola koja ih cekaju za par dana….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije