Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREZENTACIJA

Kantrida postaje 'mala Allianz Arena' - pogledajte novi stadion

Kantrida
Foto: HNK Rijeka
1/22
12.07.2014.
u 00:05

- Ova Kantrida slavi sto godina, svemu se bliži kraj i novi stadion je neminovan. On nam treba i on je naša realnost - rekao je predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Rijeka je imala dvostruki razlog za slavlje, pobjedu protiv Dinama u Superkupu i predstavljanje izgleda novog stadiona. Podsjećat će na Bayernovu Allianz Arenu izvana, a iznutra na Juventusov stadion, što ne čudi jer je idejni projekt i nacrt potpisao talijanski arhitekt Gino Zavanella.

- Ova Kantrida slavi sto godina, svemu se bliži kraj i novi stadion je neminovan. On nam treba i on je naša realnost - rekao je predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Foto: HNK Rijeka

Stijene će ipak ostati zaštitni znak Kantride s tim da će ih posebnim zahvatima "izolirati" kako novi stadion ne bi imao problema s poplavama, koje su posljednjih godina bile veliki problem za travnjak.

Sve u svemu, nogomet uživa prekrasne dane posljednje dvije godine na Kvarneru i navijači sigurno mogu biti zadovoljni.

>> Rijeka je osvojila Superkup nakon potpune dominacije protiv Dinama!

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
00:24 12.07.2014.

Nadam se da je Bandić ovo vidio.

CR
crocro
06:43 12.07.2014.

NK Rijeka će sigurno izgraditi svoj novi stadion jer to rezultatima zaslužuje. Koliko je Dinamovaca završilo u NK Rijeci, gdje igraju nogomet onakav kakav su mogli u Dinamu. Očito je samo stvar trenera. Dinamo je mijenjao trenere kao po traci. Da li bi Mamić promijenio i Keka? To ne treba niti pitati. Sigurno DA. Zato što ne bi imao odriješene ruke bez upliva Mamića. Dakle, ili bi otišao Kek sam ili bi ga Mamić potjerao. A što se tiče maksimirskog rugla nad ruglima svijeta, to je sasvim druga priča. To je rupa bez dna od čega netko ima koristi. Sve ono što je do sada uzaludno ulupano u stadion, znatno manje bi trebalo da se iz temelja izgradi stadion ljepši i veći od "Allianz arene" u Munchenu. A danas imamo stadion onakav kakav je izgledao prije više desetljeća. Za njegovo moderniziranje trebalo bi utrošiti novca za koji bi se mogla napraviti nova "Allianz arena" poput one u Munchenu i opet bi bile stare kosti. Dakle, gdje je novac? A stadiona nema. Treba odmah zabraniti svaku obnovu stadiona jer bi se mogao netko okristiti a rezultata kao i do sada neće biti. Treba izdati zapovijed da se obustavlja obnova stadiona, da se stadion ruši iz temelja do najsitnijeg kamenčića i da se izgradi potpuno novi stadion europskih vizura. Ako to Dinamo NE zaslužuje, to zaslužuje Zagreb i zagrepčani jer glavni grad RH treba imati stadion kakav zaslužuje. Rijeka će svoj sigurno izgraditi i biti će najljepši. A Dinamo i zagrepčani će i dalje imati staro ruglo nad ruglima. Koje će i dalje gutati novac a ništa se promijeniti neće. To je kao kada bi na staroj šasiji "Zaporošca" stavili školjku najnovijeg "Mercedesa". Ali stvar je u tome da tu trakavicu nitko nije u stanju prekinuti a možda se niti ne može prekinuti i sve će morati ići tako kako će Mamići zapovijedati.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
11:37 12.07.2014.

Bravo! Nadam se da će i Zagreb dobiti nekakav nogometni stadion - a ne da nas je sramota grada u kojem živimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije