Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI S ATLETICOM (20.45)

Kakva čast za Hrvatsku: Modrić i Kovačić danas će dirigirati igrom velikog Reala

Soccer Football - Atletico Madrid v Real Madrid - UEFA Champions League Final - San Siro Stadium, Milan, Italy - 28/5/16 Real Madrid's Luka Modric with torn shorts Reuters / Stefan Wermuth Livepic EDITORIAL USE ONLY.
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
19.11.2016.
u 12:25

Kraljevi dolaze u goste Atleticu (20.45, Sportklub 1), momčadi koju u prvenstvu nisu u gostima pobijedili već tri i pol godine. I sve svjetske kladionice u današnjoj utakmici 12. kola Primere prednost daju Atleticu, iako vodeći Real trenutačno na ljestvici ima šest bodova više od momčadi Diega Simeonea

Malo je utakmica u kojima je Real autsajder, a jedna takva igra se danas. Kraljevi dolaze u goste Atleticu (20.45, Sportklub 1), momčadi koju u prvenstvu nisu u gostima pobijedili već tri i pol godine. I sve svjetske kladionice u današnjoj utakmici 12. kola Primere prednost daju Atleticu, iako vodeći Real trenutačno na ljestvici ima šest bodova više od momčadi Diega Simeonea. Zanimljivo, u posljednjih 17 međusobnih utakmica Atletico je uspješniji, sa sedam pobjeda, dok ih Real ima pet. No, dvije su bile iznimno važne, u finalima Lige prvaka 2014. i 2016. godine.

Oproštaj od “Calderona”

Sjajna je stvar za hrvatski nogomet što ćemo večeras prvi put u madridskom derbiju imati dvojicu Hrvata u početnih 11. Modrić i Kovačić zajedno s Iscom činit će veznu liniju kraljeva.

Zidane ima puno više problema s ozljedama igrača od svoga kolege Simeonea. Neće moći računati na Kroosa, Moratu i Casemira, a Benzema, Ramos i Pepe su upitni. A to je pola momčadi.

Simeone je sretan što se najbolji igrač Atletica, Griezmann, oporavio od lakše ozljede. A mi se nadamo da će Simeone u igru, barem u drugom dijelu, uvesti Šimu Vrsaljka, koji je pričuva iskusnijem Juanfranu.

– Što se tiče Reala i ozljeda njegovih igrača, najbitnije je za njih što se nakon ozljede vratio Modrić, jer su time dobili najboljeg igrača. S njim u momčadi Real ima igru i zato je Luka nenadoknadiv. Dat ćemo sve od sebe da zaustavimo njegove razigravačke vještine – pohvalio je našeg igrača Atleticov kapetan Gabi.

I “Marca” je našeg igrača jučer predstavila kao ključnog u madridskom derbiju.

“Samo maestro Modrić drži ključeve koji mogu otključati igru Atletica”, piše njezin novinar.

Večerašnja utakmica bit će jako emotivna za navijače Atletica budući da će to biti zadnji prvenstveni gradski derbi koji će se igrati na stadionu “Vicente Calderon”. Na kraju sezone igrače će na travnjaku zamijeniti bageri, legendarni stadion bit će srušen, a Atletico će od ljeta igrati na novom stadionu “La Peineta” koji prima 74.000 gledatelja.

Megapromašaj s Raulom

Igrače Atletica očekuje pakleno ozračje, gradski suparnici baš se i ne vole. Zanimljivo, sve do 50-ih Atletico je bio puno popularniji klub u Madridu, no uspjesima Di Stefanove generacije to se polako promijenilo.

Iako Atleticovi navijači i danas u pjesmama skandiraju da je Real režimski klub, to je nekada bio i Atletico. Naime, za Atletico je svojedobno navijao fašistički vođa Španjolske, general Francisco Franco. Bilo je to u vrijeme 2. svjetskog rata, a kasnije je prešao na stranu Reala, koji je bio sinonim za španjolsku dominaciju u Kupu prvaka 50-ih godina.

Atletikovci ismijavaju navijače Reala i time da su im dali jednog od najvećih igrača u povijesti – Raula.

Naime, Raul je do 16. godine bio član Atletica, no njegovi “stručnjaci” procijenili su da Raul neće postati klasa. Veliki promašaj, jer Raul je postao igrač s najviše nastupa (741) i najviše golova (323) za Real. Također, “Marca” ga je 2008. proglasila najboljim španjolskim nogometašem u povijesti.

Komentara 3

MU
muh
17:57 19.11.2016.

Gluposti čast za Hrvatsku.

BE
bego1
13:24 19.11.2016.

Maestro Luka. (pozdrav Mario S.) ;)

Avatar Gerrard
Gerrard
14:21 19.11.2016.

Ajmo Modrinjo i Kovačić.Navijam zbog vas za Real inače bi za Atletico.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije