Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maksimir

Kada država želi, onda se i na stadionu može dogoditi spektakl

Hrvatska
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/6
26.03.2017.
u 15:52

Ako je čovjek vratio atmosferu među igrače koji su, kao što je Halilhodžić u Dinamu znao reći, držali glave pognute kao visibabe, a sad su im kao suncokreti, ako ima rezultate, ako ga igrači prate, onda imamo izbornika koji zna svoj posao u ovom našem mentalitetu

Kad pobijediš u važnoj nogometnoj ili bilo kojoj sportskoj utakmici, postoje junaci te pobjede. I naša nogometna reprezentacija u petak navečer imala ih je. Od Kalinića koji je nastavio svoj niz iz Fiorentine i zabija ključne golove, preko Mandžukića koji se, kao i u Juventusu, žrtvovao za momčad, pa Modrića koji je Hrvatsku vodio kao što vodi Real, čak i Pjace koji sad nije dobio ništa, ili Kramarića koji je dobio par minuta, pa do Ante Čačića.

Ako je čovjek vratio atmosferu među igrače koji su, kao što je Halilhodžić u Dinamu znao reći, držali glave pognute kao visibabe, a sad su im kao suncokreti, ako ima rezultate, ako ga igrači prate, onda imamo izbornika koji zna svoj posao u ovom našem mentalitetu. A to je teže nego na sustavu “once” složiti taktiku. Svi ti ljudi u reprezentaciji i oko nje naš sportski ponos drže visoko.

Iako se u godinama naše samostalnosti, osim kad je postojala nacionalna euforija pa smo u Hajduku i Dinamu imali dva kluba bratska, uglavnom govorilo o problemima i nesposobnosti organizacija, ali prije svega aktualne vlasti, ovaj put junaci utakmice Hrvatska – Ukrajina upravo su njezini organizatori. Drugi pobjednici, ovaj put čak i veći od igrača utakmice, predstavnici su vlasti i navijači.

Naime, detaljna priprema utakmice i kontrole zbog bojazni od novih problema s navijačima dovele su do toga da organizacija utakmice bude besprijekorna. Navijači su navijali, što im i samo ime govori i što je njihova srž. Bez riječi uvrede suparniku, režimu, bilo kome, bez neprimjerenog skandiranja. Da, to što se u petak dogodilo na stadionu u Maksimiru i oko njega bio je nogomet, sportska predstava koja veseli.

Gospodo navijači, pokazali ste da možete i još kako znate, a i vlast je pokazala da se može, pa i da zna kako obaviti i posao na pravi način. Zato je više ne možemo optuživati da ne zna, da ne može. Bude li novih učestalih problema na stadionima, onda samo možemo reći da nisu htjeli napraviti ono što znaju.

>>Mario dobrog srca: Mandžukić dodijelio vrijednu donaciju bolnici u Slavonskom brodu

>>Maksimirom je odjekivalo 'U boj' i 'Zovi, samo zovi', a navijači nisu napravili ni jedan incident

Komentara 5

ST
stimo
16:20 26.03.2017.

ne mogu da vjerujem da je netko napisao pozitivan tekst o repki i navijacima hvala bogu

Avatar peet
peet
18:17 26.03.2017.

Isuse, napokon da se ne velicaju razni tenkre koji bacaju baklje i rade prekide nego normalan navijacki puk, kojem je smisao zamislite navijati. Bravo za sve nas normalne.

ER
EroK
01:08 27.03.2017.

Čestitke Ukrajinskim i Hrvatskim navijačima na sportskom navijanju! Izgleda, tako su i našoj policiji i osiguranje olakšali posao. Ipak s ovim nije sve i završeno: šta se desilo huliganima sa bakljama u Italiji, kad smo zbog njih izgubili sigurne bodove i dobili kaznu od FIFE, a koje je Italijanska policija uhitila i predala nama? Koja su njihova imena i kako su kažnjeni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije