Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DNIPROVI HAJDUKOVCI:

Kad vidimo prepun Poljud, srce će nam na trenutak stati

Torcida
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
28.08.2014.
u 15:45

- Bit će nam najteže, ali profesionalci smo - kažu Kalinić, Strinić i Bartulović.

Otvorena blagajna u Poljudu bila je svojevrstan šok. Ulaznica za dvoboj s Dniprom ni za lijek, a prodavač na svom mjestu. Pojurili su zainteresirani.

– Izvolite, ima još ulaznica za dvoboj s Dinamom – nasmijao se prodavač.

I dobro ide, za nedjeljni derbi s Dinamom već je otišlo više od pola stadiona. No o Dinamu u Splitu nitko i ne govori, kao da se za nekoliko dana ne igra najveći hrvatski derbi.

Zadnja kuna iz džepa

– Kakav Dinamo, samo nam je Dnipro u mislima – kaže jedan navijač.

Optimizam Hajdukovih navijača da njihovi ljubimci mogu nadoknaditi poraz od 1:2 iz prve utakmice i ući u Europsku ligu dosegnuo je gornju granicu. Prava ludnica dočekat će nogometaše Dnipra, već smo pisali da takve utakmice nije bilo više od desetljeća. Hajduk će biti napunjen tim duhom, vjerom navijača da može proći preko kvalitetnijeg protivnika. Svega toga iznimno je svjestan trener Igor Tudor. Svojim igračima ponavlja samo jedno, ne želi juriš od prve minute. Toliko je puta Hajduk izgorio u tim početnim minutama, teško se othrvati onom huku s tribina i ostati hladne glave.

Pun, prepun Poljud jedina je prava Hajdukova prednost u odnosu na bogati i moćni Dnipro. Čekat će se bijeg Jeana Kouassija, ubacivanje Mije Caktaša, dribling Tina Sušića, trk Sandra Gotala ili vještina Antona Maglice... Utakmica od tridesetak milijuna kuna... Da, prolaz protiv Dnipra Hajduku može donijeti novu šansu. Tko zna, možda je to ona prekretnica, onaj klik toliko potreban Poljudu... Toliko toga stat će u tu jednu utakmicu. Osjetio je to Hajdukov navijač, u ova teška vremena puno je onih koji su izvukli i posljednju kunu iz džepa kako bi se našli na Poljudu. Ako je Hajduk svjestan što ga čeka, jednako je i na drugoj strani. Naš četverac u Dnipru, Ivan Strinić, Nikola Kalinić, Mladen Bartulović i fizioterapeut Ivan Porobija, svima je Hajduk u srcu, imat će najtežu utakmicu u karijeri. – Pitaju me suigrači kakva će biti atmosfera. Govorim im, objašnjavam, ali jedno je govoriti, doživljaj je nešto sasvim drugo – kaže Bartulović.

Kalinić neće slaviti gol

Ivan Strinić posljednji od njih trojice napustio je Hajduk. Njegova su sjećanja najsvježija.

– Šanse procjenjujem 50:50. Neće biti lako, ali za nas bi bila katastrofa da ne odemo u Europsku ligu. Kako će meni biti? Srce će na trenutak stati, ali profesionalac sam – rekao je Strinić.

Bilo je lijepo ponovno sresti Nikolu Kalinića. To je jedan drugi Kalinić, skinuo je sedam-osam kilograma, izgleda kao nikad. A i igra u velikoj formi.

– Hajduk je moj klub, gol nisam slavio u prvoj utakmici, neću ni u ovoj ako ga postignem. Mi smo došli po prolaz, ambicije Dnipra bile su Liga prvaka, igranje u Europskoj ligi za nas bi trebala biti obična želja – kazao je Kalinić.

>> Trenutna atmosfera me vratila u velika vremena Hajduka

Komentara 2

Avatar antonija17
antonija17
17:49 28.08.2014.

Bilo bi lijepo da dodu do te pobjede, nasim klubovima su potrebne takve utakmice. Zato ako i uspiju svi proc dobit ce neku lovu ali zato nebi trebali rasprodavat igrace. Treba pojacavat klubove jer oni tad donose lovu iz evrope.

DU
Deleted user
17:29 28.08.2014.

Lijepo se svake godine balon napuše,a onda još ljepše pukne. To je činjenica. Ne nisam za neuspjeh Hajduka danas ću navijati za njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije