Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBERT ŠPEHAR:

Kad bi se barem svakom prvoligašu 'dogodio' Volpi!

Soccer - UEFA Champions League - Final - Real Madrid v Atletico Madrid - Estadio Da LuzReal Madrid's Luka Modric celebrates with the UEFA Champions League TrophyNick Potts Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Press Association/Pixsell
21.12.2014.
u 21:00

'Cijenim Zdravka Mamića, on je ogledni primjer poslovnog čovjeka koji zna uspješno voditi nogometni klub'

Nakon što je prije tri godine odstupio s mjesta predsjednika NK Osijeka, Robert Špehar (44) "nestao" je iz javnog nogometnog života. Nekad sjajni strijelac okrenuo se – trenerskom poslu! Do prije mjesec dana bio je trener Višnjevca (predgrađe Osijeka), koji je uveo iz četvrte u treću ligu...


– Imam Uefa PRO licenciju i čekam novu priliku. Ambiciozan sam, spreman sam već sad i za prvoligaški izazov – kaže Špehar.

– Uvijek me najviše intrigirao trenerski posao. Možda i zbog pokojnog oca Slavka, koji je bio legendarni vratar Osijeka, a zatim 40 godina trener!

Zašto ste dali ostavku na mjesto predsjednika Osijeka?

– U Hrvatskoj nema novca i stalna je muka podmiriti obveze, gotovo je nemoguće pravodobno servisirati klub. Budući da sam bio igrač, nisam mogao igrače gledati u oči i – lagati im!

Je li se nešto promijenilo u klubu u ove tri godine otkad niste predsjednik?

– Promijenile su se uprave, ali ona omča koja stoji oko vrata već 15-20 godina i dalje čvrsto steže, ti dugovi državi! Učinio sam sve što sam mogao, smanjio sam i ugovore igračima, sve sam sveo u realnost, da bismo mogli raditi. I radiš, radiš... a stalno iskaču "kosturi iz ormara"! Jedna ovrha, pa druga, onda i treća, a sve to iz onih 90-ih godina! U takvim uvjetima nema smisla raditi i otišao sam. Nadam se da će ova klupska uprava uspjeti do kraja provesti predstečajni postupak i napokon krenuti od nule.

Većina klubova u Prvoj HNL nema novca, postoji li rješenje?

Privatizacija! Kad bi se barem svakom prvoligašu "dogodio" nekakav Volpi, kao što se dogodio Rijeci! Osijek je četvrti grad u Hrvatskoj, Osijek ima veliki potencijal i smatram da bi potencijalni investitor lako našao svoj interes u ulaganju u naš klub, slavonski je nogometni "bazen" još uvijek bogat talentima. Gledajte, kad sam bio predsjednik Osijeka, čelnici Rijeke zvali su me uoči gostovanja u Gradskom vrtu da im nađemo najjeftiniji smještaj, najjeftiniji restoran i da će oni nama identično uzvratiti kad budemo gostovali u Rijeci!

I vidite kako se to preko noći okrenulo. I zato cijenim Zdravka Mamića, on je ogledni primjer poslovnog čovjeka koji zna uspješno voditi nogometni klub – govori Špehar, koji nije imao dvojbi u izboru nogometaša godine:

Luka Modrić vođa je reprezentacije, pregrmio je brojne kritike po dolasku u Real i postao je jedan od ključnih igrača! Skroman je dečko i izvanredan nogometaš, Luka je istinski uzor mladim igračima – govori Špehar.

Špeharov izbor:

Nogometaš godine:

1. Luka Modrić (Real Madrid) 10

2. Mario Mandžukić (Atlético) 9

3. Andrej Kramarić (Rijeka) 8

4. Ivan Rakitić (Barcelona) 7

5. Domagoj Vida (Dinamo Kijev) 6

6. Ivan Perišić (Wolfsburg) 5

7. Ivica Olić (Wolfsburg) 4

8. Darijo Srna (Šahtar) 3

9. Duje Čop (Dinamo) 2

10. Danijel Subašić (Monaco) 1

Nada godine:

1. Tin Jedvaj (Bayer L.) 5

2. Ivan Močinić (Rijeka) 4

3. Marko Pjaca (Dinamo) 3

4. Alen Halilović (Barcelona B) 2

5. Dino Špehar (Istra) 1

>>Modrić je najbolji, pa on je dirigent igre Real Madrida

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije