Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMOV SUPARNIK

Juventus je s Markom Pjacom favorit Lige prvaka

Juventus - Fiorentina
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
28.08.2016.
u 14:24

Mandžukić i Pjaca, uz razarača Higuaina; nikada još dvojica hrvatskih napadača u nekom europskom gigantu nisu imala tako značajne pozicije! Kakav privilegij, ali i kakav pritisak za dvojicu naših reprezentativaca, od kojih Talijani očekuju čudesa...

Najveći kompliment novome Hrvatu u Juventusu dao je bivši trener Stare dame, danas trener Bayerna Carlo Ancelotti.

– Juventus favorit Lige prvaka? Da, svakako, s Pjanićem, Higuainom i Pjacom Juventus je u skupini najboljih. Uz njega to su Real Madrid, Bayern, Manchester City, Barcelona, PSG i na kraju Atletico Madrid – kazao je Ancelotti, uvjeren da će bivši Dinamov napadač dati Juventusovoj igri novu dimenziju.

Uvijek slabi suparnike

Mandžukić i Pjaca, uz razarača Higuaina; nikada još dvojica hrvatskih napadača u nekom europskom gigantu nisu imala tako značajne pozicije! Kakav privilegij, ali i kakav pritisak za dvojicu naših reprezentativaca, od kojih Talijani očekuju čudesa...

Koliko je moćan nositelj Dinamove skupine, govori i podatak da je Juventus među najboljih deset europskih klubova po visini godišnjih prihoda, čak 323,9 milijuna eura u pretprošloj sezoni. Takva financijska silina omogućava mu da, primjerice, Higuaina, koji čak nije mi među tri najbolja svjetska centarfora, s lakoćom dovede za 94 milijuna eura i pristane na gaučovu godišnju plaću od čak 7,7 milijuna eura.

Juventus, nakon što je izgubio Pogbu, poput Dinama u Hrvatskoj ligi čini sve da bi oslabio suparnike pa će osim Higuaina iz Napolija spektakularno Romi preoteti Miralema Pjanića. Jedino što Juve još nije uspio ovoga ljeta je uzdrmati Inter kupnjom Marcela Brozovića. Da nema principijelnih, zadrtih Kineza na čelu Intera, bio bi to šlag na tortu Juventusova prijelaznog roka.

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić osigurao si je u Torinu primanja od čak 5,5 milijuna eura godišnje, po četiri milijuna imaju Buffon, Dani Alves i Khedira, naš Mario Mandžukić igra za 3,5 milijuna eura, a Pjaca za 1,2 milijuna. Isti takav ugovor još uvijek ima Marcelo Brozović u Interu.

– U Juventusu su jako vješti u pojačavanju s velikim igračima i njihov je cilj ove sezone, iako to ne spominju, osvajanje Lige prvaka. Juventus je danas među najboljima u Europi, što je dobro za talijanski nogomet. Oni jako dobro znaju kako reinvestirati novac; kad su svojedobno prodali Zidanea, stvorili su još jaču momčad nego što su je imali s njim – komentirao je ljetna zbivanja u Juventusu bivši talijanski izbornik Cesare Prandelli.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije