Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inozemni nogomet

Juve nakon 20 godina osvojio kup, Sunderland protiv Arsenala izborio ostanak

Juventus - Lazio
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
20.05.2015.
u 23:55

Stara dama pobijedila je Lazio (2:1) nakon produžetaka na rimskom Olimpicu i deseti puta u povijesti se okitila ovim naslovom.

Juventus je na trofej koji se dodijeljuje pobjedniku talijanskog kupa čekao 20 godina! Ipak, večeras je konačno stigao u vitrine torinskog kluba. Stara dama pobijedila je Lazio (2:1) nakon produžetaka na rimskom Olimpicu i deseti puta u povijesti se okitila ovim naslovom.

Doduše, mogao je Juventus i prije do pehara, no zapinjao je u finalima protiv Lazija (2004.) i Napolija (2012.).

Rimljani su poveli već u 4. minuti, a zabio je Stefan Radu. Ubrzo su izjednačili crno-bijeli. U 11. minuti pred golom biancocelesta najbolje se snašao Giorgio Chiellini i pogodio poluvoleja.

Nakon 90 minuta igre utakmica je završila je 1:1, pa se krenulo u produžetke. Alesandro Matri u 97. minuti naletio je na jednu odbijenu loptu i postavio konačan rezultat.

 

Juve je ove sezone osvojio talijansko prvenstvo i kup, a uskoro će se boriti i za naslov prvaka Europe protiv Barcelone.

Dodajmo kako je u zaostaloj utakmici 33. kola Premier lige Arsenal na domaćem terenu protiv Sunderlanda odigrao 0:0, a gosti su ovim bodom osigurali ostanak u elitnom natjecanju kolo prije kraja.

>>Pogba dolazi u PSG, ali samo ako bi bio plaćeniji nego Ibrahimović

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije