Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO LOVI PROLJEĆE

Jurčić: U HNL-u se napada, u Europi je 70 posto defenziva

15.07.2014., Stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica 2. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - VMFD Zalgiris. EL Arabi Soudani. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
17.09.2014.
u 15:27

Astri, Celticu i Salzburgu stalo je do ove lige, bolje je izvući klubove iz liga petice, kaže Jurčić

Počinje još jedna europska sezona, ispunjava se obećanje Zdravka Mamića da će Dinamo 10 godina igrati u skupinama Lige prvaka ili Europske lige. Samo, dosad su plavi rijetko uopće bili u prilici da uđu u neku od tih skupina, u većini slučajeva bili su jako loši i nekonkurentni. Pogotovu u Ligi prvaka, ali ni skupinu Europske lige ne uspijevaju proći još tamo od 2004. godine kad je u to natjecanje krenuo Nenad Gračan pa ga na klupi naslijedio Ilija Lončarević. A sad plavi prvo igraju s rumunjskom Astrom, pa slijede Celtic i Salzburg.

Treba misliti na sebe

U Europskoj ligi 2010. kad je Halilhodžić vodio plave protiv Villarreala, Club Bruggea i PAOK-a, bili su blizu, ali nisu u zadnjem kolu uspjeli pobijediti Grke. Blizu je bio i Kruno Jurčić 2009. godine.

- Bili smo relativno blizu, na kraju nam je trebala pobjeda nad Timisoarom, a Anderlecht nije smio pobijediti u Amsterdamu, no znali smo da će oni to "zatvoriti", Anderlecht je slavio i išao dalje s Ajaxom. A ni mi nismo pobijedili Rumunje, igralo se pred praznim stadionom zbog kazne - prisjetio se Jurčić, koji drži da to natjecanje baš i ne privlači veću pozornost u Europi.

- Klubovi iz liga petice to natjecanje ne shvaćaju ozbiljno, možda je bolje njih dobiti u skupini jer često igraju s drugim momčadima, ali plavi nisu dobili takve suparnike, Celticu, Salzburgu i Astri stalo je do tog natjecanja. No, ne bih se zamarao suparnicima, Dinamo mora misliti na sebe. Kad bude imao momčad stalno na okupu, onda će bez problema prolaziti skupinu Europske lige. Drugi je problem Dinama prebacivanje na drukčiji nogomet. Gledao sam plave u utakmici s Istrom, napadaju 90 minuta momčad koja se brani u svojih 20 metara. A u Europi morate 70% misliti na defenzivu, a 30% na napad. Nije to lako - zaključio je Jurčić.

Branka Ivankovića zatekli smo dok je ispumpavao vodu iz kuće, i u Varaždinu je bilo problema kao i većem dijelu Hrvatske. On je nekoliko puta vodio plave u Europskoj ligi.

- Veliki je problem što se oko tih europskih utakmica radi histerija i onda se poklekne pred takvom atmosferom pa se krene bezglavo, bez pameti, umjesto koncentrirano - kaže Ivanković koji je Dinamo vodio u tom natjecanju 2007. i 2008. Te druge godine, samo na početku.

Da me 2008. nisu smijenili...

- Pobijedili smo NEC kod kuće, izgubili kod Tottenhama i svladali bismo doma i Spartak iz Moskve da me nisu smijenili (momčad je preuzeo Marijan Vlak, nap. a.). Tako su me smijenili i prošle sezone prije PSV-a (pa je došao Zoran Mamić, nap. a.) - veli Ivanković koji drži da Dinamo ima šanse proći skupinu:

- Dinamo je dobro koncipiran, ali ne igra uvjerljivo, pobjeđuje na kvalitetu i to može biti problem. Rumunji su ozbiljna momčad, ali plavi su bolji i mogu proći skupinu, no ne treba očekivati da će biti 2:0 nakon pet minuta.

Komentara 4

Avatar Django
Django
15:36 17.09.2014.

Ma da, gledam jučer Real, igraju čisti bunker. E moj Kruno!

Avatar x-y
x-y
16:18 17.09.2014.

Kruno strucnjak!!! ...u HNL se igra kontrolirani, dok se u Europi igra nekontrolirani nogomet!!... mala sala Kruno......

DU
Deleted user
19:08 17.09.2014.

Jurčić i Junac, što očekivati od toga. Ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije