Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO

Jurčić: Preko noći se ne stvara euro momčad

25.07.2014.,  Stadion Kranjceviceva, Zagreb - MAXtv, 1. HNL, 02. kolo, NK Lokomotiva - GNK Dinamo Zagreb. Wilson Eduardo. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
28.07.2014.
u 15:45

Najteže je Dinamovu treneru, odmah se traži igra i rezultat...

Nekoliko prijelaznih rokova zaredom Dinamo se pojačava, dovodi igrače ne bi li bio konkurentniji u Europi. Ovog ljeta doveo je deset igrača i potrošio veliki novac na njih, ali treba biti objektivan i reći da još nema momčad. Jer igrači dolaze sporadično, a da bi se od njih dobila dobra momčad treba vremena.

Godina za uigravanje

Sve je to prošao i Krunoslav Jurčić s Dinamom, i njemu su prije godinu dana dolazili igrači svakih nekoliko dana, jednu je momčad uigravao na generalnoj probi, a onda je u najvažnijim utakmicama, u kvalifikacijama za Ligu prvaka, imao potpuno druge igrače.

- To je uvijek problem, nije važno tko je trener, s istim problemom suočio se i Ivanković, sad ga ima i Zoran Mamić. Novim igračima treba vremena da se prilagode, svi dolaze iz raznih dijelova svijeta, s različitim igračkim i životnim navikama, različito su pripremljeni. I trener s time ima problema, jednostavno ne može znati kako će momčad reagirati u određenom vremenu – kazao je Jurčić.

Veliki klubovi drže jezgru momčadi na okupu, pa je pojačaju sa dva-tri igrača.

- Te je pojedince onda lakše uklopiti, a k tome, obično je riječ o iskusnim igračima, koji su se već selili, koji se znaju adaptirati. Znao sam reći u Dinamu da je neki igrač blizu prilagodbi kad prvi put bez taksija dođe do Maksimira – veli Jurčić.

No, Dinamo nema vremena, već u srijedu igra protiv Aalborga, momčadi koja je, za razliku od Dinama, imala vremena napretek, svi su već dugo zajedno, i igrači i trener. Pa ako i nisu posebno kvalitetni, uigrani su.

- To je posebno važno u kriznim trenucima, tada vas izvlači ta uigranost. No, znamo da u Dinamu nikad nema vremena, rezultat se traži odmah. I nije pošteno ni prema tim novim igračima, naša javnost ih za mjesec dana proglasi promašajima. Valjda je to taj tranzicijski sindrom, vidjeli smo da su se neki obogatili preko noći. Ali, u normalnom svijetu toga nema, ni bogaćenja preko noći, ni momčadi koja će se stvoriti za mjesec dana – dodao je bivši trener plavih.

Eduardo nesiguran

Mamić, Krznar i Cvitanović tako bi mogli biti na mukama jer doista je teško predvidjeti u kojem će sastavu plavi igrati u Danskoj, pa u uzvratu s Aalborgom ili u sljedeće dvije kvalifikacijske utakmice. Koliko je teško sve to urediti da momčad funkcionira, pokazala su i ovogodišnja pojačanja, sva jako osciliraju. I u redu je dovesti igrača Sportinga, to je po imenu i vrijednosti kapitalac, ali u utakmici s Lokomotivom vidjelo se da je u momčad pao s kruške. Pa i taj iskusni Eduardo bio je nesiguran, Sigali pogotovu...

- Teško je to, igračima treba vremena da pohvataju sve konce, pa i da shvate način igre Dinama. Može sve to na kraju ispasti dobro uz malo sreće i nekakav individualni potez, ali za veće stvari sad bi ta momčad trebala ostati na okupu, možda bi je još trebalo pojačati u zimi s igračem ili dva, dakle i dalje treba ulagati – zaključio je Jurčić.

Samo, Dinamo ipak rezultat treba sad i odmah, bez obzira na sve objektivne probleme na koje je ukazao Jurčić.

>>'Danci nemaju klasu, ta momčad jako teško može izbaciti Dinamo'

>>Aalborg je po snazi kao Rijeka, ali igra na puno drugačiji način

Komentara 16

SA
sansnova11
19:41 28.07.2014.

Dragi Večernji, s obzirom da ste si odabrali pseudostračnjaka u liku i djelu dotičnoga, ozbiljno se svrstavate u red nekih drugih dnevnih listova i njihovih web portala!

PA
pappmisi
21:55 28.07.2014.

M. Pjaca je najvece pojacanje, i buducnost ne samo DINAMA vec i Hrvatskog nogometa. Pozdrav iz Madjarske

Avatar mohito
mohito
18:40 28.07.2014.

ovaj wilson nije nesta pokazal, sta je i logicno jer tek je stigal prije par dana i nije jasno zakaj se ga uopce stavljalo u igru…ali ak je neko pal s marsa u ovu ekipu ( i ne samo u ovoj tekmi) onda je to radonjic koji je prosal pripreme s dinamom, ali to je takav antitalent kakav vec dugo nije vidjen na hrvatskim travnjacima…nije mi jasno kaj on dela u dinamu, spor, trapav, bez tehnike ( ne zna ni laganu loptu zastopat neg ode s njom u aut), bez osjecaja za prostor (a pogotovo za gol), uvijek na krivom mjestu i kaj je najgore stalno smeta suigracima i od njega se lopte odbijaju u nepredvidivim smjerovima (na zalost niti jedna prema golu)…on moze dat gol samo ako ga neko slucajno napuca s loptom i lopta se slucajno odbije u gol - ali vjerojatnost za to je manja nego da ce hajduk osvojit prvenstvo…jako nam fali fernandes, on cop i soudani su bili uigran trio i da nije bilo onog divljaka kaj mu je strgal nogu, danas se nebi morali uopce brinut za napad i iskljucivo uigravat obranu koja je bez simunica suplja ko svicarski sir…sve u svemu, rijeka je trenutno bar 30% bolja od dinama (ko ekipa) a dobar dio toga mogu zahvalit i cinjenici da imaju profesionalnog trenera koji je cak i iz igraca koji je stvarno bil los u dinamu (brezovac) napravit jednim od vitalnih igraca rijeke - kaj bi tek pravi trener napravil iz ove ekipe koju ima dinamo…na zalsot to nebumo nikad doznali, jer za sve ocito ima love, samo ne za pravog trenera….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije