Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši Dinamov trener u Turskoj

Jurčić: Nije me strah situacije u Turskoj, Istanbul ključa životom

kruno jurčić portal
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
30.08.2016.
u 15:20

– U nedjelju u 14 sati potpisao sam dvogodišnji ugovor s turskim prvoligašem Adanasporom. Veselim se radu, teško je biti bez posla, sad sam dosta pametovao u medijima (smijeh) – zadovoljno će Kruno

O Krunoslavu Jurčiću možete misliti što hoćete, kao i o svakom drugom na ovom svijetu, ali nitko mu ne može osporiti da je veliki radnik. Gdje god je bio, i kao igrač, a onda i kao trener. Od Istre, Slaven Belupa, Dinama, reprezentacije, Maribora...

Puno smo se puta čuli i kad je bio bez kluba, kad nam je analizirao nogometna zbivanja, pisao kolumne, a sad nam je veselo javio:

– U nedjelju u 14 sati potpisao sam dvogodišnji ugovor s turskim prvoligašem Adanasporom. Veselim se radu, teško je biti bez posla, sad sam dosta pametovao u medijima (smijeh) – zadovoljno će Kruno.

U nedjelju se odmah i vratio u Zagreb po stvari, već danas putuje u svoj novi grad, u Adanu, u južnu Tursku, nedaleko od Sredozemnog mora. Taj se transfer dogodio prilično iznenada.

Već treći naš trener u Turskoj

– Otišao sam tamo na razgovore iako, iskreno, nisam puno očekivao, ali brzo smo se dogovorili i potpisao sam na dvije godine te sam jako zadovoljan. Sve je dogovorio Emir Dizdarević.

Dizdarevića se još dobro sjećaju u Dinamu, ali u drugim našim klubovima, on je organizirao brojne pripreme našima u Turskoj.

Kako je situacija u Turskoj u posljednje vrijeme prilično napeta, od pokušaja vojnog udara do brojnih terorističkih napada, nije li odlazak na taj novi posao prilično rizičan?

– Teško je o tome govoriti ovako s distance, drukčija je percepcija. Bio sam sad u Turskoj, pa Istanbul ključa od života. Uostalom, nije li po cijeloj Europi, sjetimo se samo Pariza i Bruxellesa, bilo terorističkih napada? Kažem, sada sam bio tamo i sve je krasno – mirno će Jurčić koji se o svemu raspitao i kod naših trenera u Turskoj Igora Tudora i Stjepana Tomasa. Tudor je trener prvoligaša Kardemira, a Tomas pomoćnik u drugoligaškom Göztepeu.

– Razgovarao sam s Tomasom, naravno da me osim nogometa zanimalo i ono što ste me pitali, o sigurnosti i životu. S Tudorom sam se čuo kratko jer je u nedjelju imao utakmicu, ali razgovarat ćemo.

Grade novi stadion

Adanaspor je novi prvoligaš.

– Da, ušli su u prvu ligu, mlada su i jako potentna momčad, čim su ušli u elitnu ligu, doveli su 12 igrača. Mlada su momčad, svidjelo mi se to što sam vidio i to je veliki izazov za mene, vjerujem da mogu pomoći klubu u ostvarenju ambicija, baš se tom izazovu jako veselim, željan sam rada.

Da je klub ambiciozan, govori i podatak da radi novi stadion.

– Pokazali su mi što se radi, dok stadion ne bude gotov, igrat ćemo na starom.

Vodite li nekog od naših trenera?

– Vjerojatno će ići dvojica sa mnom, ali ne mogu još o imenima jer sve to još nije do kraja definirano.

Vidio je novi trener Adanaspora kako je njegov bivši klub, Dinamo, prilično sretno ušao u Ligu prvaka.

– Najmanje je važno kako je ušao, taj je ulazak golem uspjeh i svaka čast baš svakom pojedincu koji je na bilo koji način sudjelovao u tom projektu. Lakše je jednom ući, ali stalno biti sudionik skupina... E, to zaslužuje velike pohvale, nema klubova te razine koji su tako uspješni kao Dinamo. Žao mi je što i Hajduk nije ušao, ali svaka čast i njemu i Lokomotivi na svemu što su pokazali, a pokazali su da se naša liga nepravedno podcjenjuje.

Komentara 5

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
17:34 30.08.2016.

savjetujem svakom koji misli preuzet neki turski klub da kao uvertiru trenira mjesec ili dva maribor... treba pobliže upoznat turski mentalitet pa je tako i Kruno kao trener malog bore stasao za preuzimanje turskog prvoligaša

DU
Deleted user
15:40 30.08.2016.

ako ništa drugo, komentar o našim klubovima i ligi mu je na mjestu!

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
18:59 30.08.2016.

Jurčića nije strah situacije u Turskoj jer on je pravi domnoljubni hrvat i otomanske navike, kultura i struktura su mu poznati i odgojen je u sličnome fahu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije