Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA PRED NORVEŠKU

Jurčić: Individualna kvaliteta, širina i ulazak veznih - 
to je ključ za bunker napadači nam poste

25.03.2015., Zagreb, Maksimir - Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice s Norveskom za Euro 2016. Mario Mandzukic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.03.2015.
u 16:41

– Joj, bunker. Doktorirao sam protiv bunkera na klupi Dinama – kazao je Kruno Jurčić.

U Maksimiru se očekuje postavljanje nove autobusne stanice, već mnogo puta bila je tamo, kad god dođe nekakva malo slabija momčad, ispred svog šesnaesterca parkira autobus. Naravno, riječ je o defenzivnoj postavi momčadi koja tako nastoji izvući nekakav rezultat u odnosu na favoriziranu momčad. Tako smo mnogo puta tamo gledali autobuse suparnika Dinama, ali i naše reprezentacije. Sad je Niko Kovač taj koji treba naći ključeve koji će taj očekivani autobus Norveške otključati i napraviti novi korak prema Europskom prvenstvu.

Doktorirao na bunkeru

– Joj, bunker. Doktorirao sam protiv bunkera na klupi Dinama – kazao je Kruno Jurčić.

Kaže da recept i nije tako kompliciran, samo ga treba provesti u djelo.

– Bunker često rješava individualna kvaliteta igrača, pravi potez. Isti problem imaju i druge momčadi, ali kad Bayern nema Riberyja i Robbena, a Barcelona Messija, onda se može izvući bod protiv njih, a kad oni igraju, onda je 3:0 ili 5:0. Osim toga, potrebno je igrati široko, raširiti se. Ako je suparnik zgusnut, ne smijemo i mi stvarati gužvu, zato mislim da romb u vezi ne bi bio najbolji. U takvoj igri napadači moraju biti kompatibilni, nadograđivati se. Moramo imati duple bokove, Srnu dignuti visoko i probijati što dublje po bokovima. Ne bi bilo dobro da imamo centaršutove s poludistance, treba ići do linije, igrati povratne lopte – kazao je Kruno, a ključnima vidi i naše vezne igrače:

– Važno je da dva ofenzivna vezna upadaju, da se zabijaju kad se ponekad ukaže prostor, moraju sudjelovati u završnici. To smo jako dobro radili protiv Italije na San Siru. Ne smijemo se osloniti samo na napadače. Drago mi je što sam vidio da imamo i uvježbane prekide, kod probijanja bunkera to može biti važno. A ako ih rano otključamo, sve će biti lakše – zaključio je Kruno.

Ne mora Mandžo zabiti

Naši napadači u zadnje vrijeme baš ne zabijaju golove, osim Marka Pjace koji je u zadnje vrijeme u Dinamu vrlo učinkovit.

– Ne bojim se zbog toga, to što Mandžukić nije zabio nekoliko utakmica uopće nije problem. On je tako zahvalan za momčad, može napraviti nered napadajući njihovu obranu, ne mora on zabiti gol. To što su dečki malo postili u posljednje vrijeme nije nikakvo čudo, pa ne mogu stalno zabijati kao na traci – kazao je bivši centarfor Branko Strupar, koji ne vjeruje da će Pjaca dobiti prednost u odnosu na druge napadače.

– Očekivano je Oliću teže, HSV je daleko slabiji od Wolfsburga i nije lako doći ni do šanse za gol, Kramarić je otišao u zadnji klub engleske lige, nije se još ni naviknuo. Velika je razlika igrati u Hrvatskoj i Engleskoj. Norveška će igrati klasični skandinavski nogomet, povučeno. O, bilo bi lijepo da se otvore, iako sumnjam u to, tada bi naši napadači imali prostora – zaključio je Strupar.

>> Subašić: Treba biti oprezan. I Arsenal je bio favorit protiv moga Monaca, a znate kako je prošao

Komentara 1

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
19:53 27.03.2015.

joj Kljuno.... samo ti nemoj nikome dijeliti lekcije ni pamte. Svoje znanje si pokazao.... nekoliko puta.... redovito neuspješno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije