Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza

Jurčić: Bravo za izbornika, nije dopustio da ga prevari visoka pobjeda

28.03.2015., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016., Hrvatska - Norveska. Marcelo Brozovic, AlexanderTettey.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
30.03.2015.
u 10:35

Skauti naših suparnika sad su u drami jer nisu mogli vidjeti što mi to igramo, čak ni naš raspored, sustav...

Ne znam ni sam treba li se sad upuštati u nekakve analize nakon 5:1 pobjede, jer to je rezultat koji nudi veliko zadovoljstvo kao i cijeli start u ovim kvalifikacijama, pozicija koju držimo na putu prema Francuskoj.

No, kako ja na nogomet ne volim gledati populistički, ne mogu reći da je sve dobro kad se ovako pobijedi. Uostalom, i reakcija izbornika daje mi za pravo da i u takvoj pobjedi, kao i on, nađem zamjerke. Imali smo mnogo problema u toj utakmici i nisam zapravo vidio ništa dobroga u našoj igri osim sjajne individualne kvalitete naših igrača. Zato mi je drago što ni izbornika nije zavarala visoka pobjeda, što je vidio da dosta toga nije štimalo u našoj igri. Objektivno, vodili smo 3:0 u utakmici u kojoj nijedna momčad nije stvorila pravu priliku, izgradila ozbiljnu akciju i s dva, tri individualna poteza smo sve riješili.

Malo me sram reći, ali o Norveškoj sam znao jako malo, gotovo ništa, nijednog njihova igrača nisam znao osim tog malog Odegaarda o kojem sam dosta toga pročitao. Očekivao sam da su visoki, da igraju engleski nogomet, i iznenadili su me jer su jako motorični. Uspjeli su u prvom dijelu pokoji put i visoko napasti iako im je ipak defenziva bila prva na pameti, uglavnom je velika većina igrača bila iza lopte.

Najveći je problem nakon ove utakmice skautima Italije, Bugarske, Azerbajdžana, Malte, naših suparnika u kvalifikacijama. Ne znam što će oni reći u svojim izvješćima izbornicima. Jer u ovoj utakmici nisu mogli vidjeti ni kojim mi to sustavom igramo, kakav nam je raspored, formacija. Izbornik je govorio nešto o 4-2-3-1, ali mi smo stalno imali trojicu otraga. Srna je ostajao visoko gore i to nije bilo dobro, Srna je najmanje opasan kad je 'gore', opasniji je iz drugog plana. Tako se Olić selio na čistu špicu, dolazili su i vezni igrači i sami smo zgušnjavali prostor, a tako ne možeš razbiti suparničku defenzivnu orijentaciju. Vezni su nam lutali, osim Luke koji je držao poziciju. I iz takvih lutanja Brozovića zabili smo gol.

Problem je bio i što je svaka 'ničija' lopta bila norveška, tako da apsolutno razumijem izbornika koji nije zadovoljan. Znam da će biti onih koji će se pitati čemu kritika nakon 5:1 pobjede. Ali, Niko se nije dao zavarati, a možda je i najbolje kritizirati sada kad imaš mir, nakon visoke pobjede. Izbornik želi momčad, a mi to protiv Norveške nismo bili. Imamo sjajne pojedince i oni mogu pobijediti svakoga u rangu Norveške pojedinačnom kvalitetom, ali kad dođe ozbiljniji suparnik, mogli bismo imati ozbiljnih problema. I zato ih sada, kad imamo rezultat i mir, treba otklanjati kako nam se takve stvari ne bi ponavljale. Doduše, protiv Italije smo pokazali da možemo biti i momčad, sada nismo i Niko je s pravom nezadovoljan.

>>Ćiro: Kad pobijediš sa 5:1, nemaš pravo na kritiku, nemaš pravo ni na jednu negativnu riječ

>>Nitko nije tako dobro startao u kvalifikacije kao sada Niko Kovač

Komentara 4

SP
Spezispezi
11:55 30.03.2015.

Norvežani su dobro stajali i igrali sve do našeg prvog gola. imali su loptu, diktirali tempo, naših nigdje nije bilo, čak su i Modrića zatvorili s 2-3 igrača - to je činjenica. Zamislite što bi bilo da su oni zabili iz jedne od prilika koje su imali, zatvorili bi se nakon toga u bunker i ne bi ih istjerao ni haubicama. Rezultat bi na kraju bio jako tijesan. Ovako nam se otvorili da smo prvi zabili i sve je kasnije došlo na svoje. Da smo bili bolji to stoji samo za drugo poluvrijeme kad su se oni demoralizirali nakon dva jeftina gola. Čestitka našima, ali podržavam Kovača, koji je iskreno bez Ćirinog populizma rekao da igra u prvom dijelu nije bila za pohvalu.

MI
mirko0410
14:42 30.03.2015.

Kad Kruno nije videl Srnu, Ćorluku, Vidu i Pranjića u zadnjoj liniji kako bi onda videl nekaj u sredini i raspored ekipe. Pa baš su u ovoj utakmici Srna i Pranjić bili skoro cijelu utakmicu otraga. Tek su nakon 3-00 krenuli naprijed. Utakmicu smo dobili zbog svoje kvalitete i fantastičnog Modrića. Pobijedili smo sa pola snage a da se dečki nisu niti oznojili i zato je Kovač nezadovoljan jer se nije išlo 100%.

DE
derin
15:21 30.03.2015.

Izbaciti pranjića vratiti jedinog pravog beka strinića, izbaciti brozovića, staviti vrdoljaka da čuva leđa modriću i rebića umjesto olića, e onda bi brazil zgazili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije