Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE GA CITY I UNITED

Jurčić: Barca bi bila neozbiljna da pusti Rakitića

Ivan Rakitic (FC Barcelona), during La Liga soccer match between FC Barcelona and Sevilla CF, at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, saturday, november 22, 2014. Foto: S.Lau/DPA/PIXSELL
Foto: S.Lau/DPA/PIXSELL
19.12.2014.
u 11:16

– Bilo bi neozbiljno da ga Barcelona pusti nakon samo jedne polusezone, a Barcelona nije neozbiljan klub – analizira trener Krunoslav Jurčić, Rakitićev prethodnik u dresu hrvatske reprezentacije

Derbi u Manchesteru između Cityja i Uniteda vodi se u tome tko će pobijediti u utrci za Ivana Rakitića. Prema pisanju engleskih medija, oba su kluba pripremila 25 milijuna eura s kojom mašu ispred nosa čelnicima Barcelone koji su ga ljetos doveli iz Seville za 18 milijuna eura. Nije to iznos na koji će Katalonci protrnuti, ali mogli bi nešto i zaraditi.

Kod nas instant-transferi

"Hrvat je došao iz Seville kako bi dugoročno zamijenio legendarnog Xavija, ali na Nou Campu nije impresionirao, a trener Louis Enrique nije ga uspio uklopiti na pravi način u momčad", pišu Englezi. Manuel Pellegrini ga u Cityju želi kako bi zamijenio Franka Lamparda koji se vraća u siječnju u New York City, a i Louis van Gaal plavokosog veznjaka prati godinama. No, koliko je realno da Ivan već ove zime napusti Barcelonu?

– Sumnjam! Bilo bi neozbiljno da ga Barcelona pusti nakon samo jedne polusezone, a Barcelona nije neozbiljan klub – analizira trener Krunoslav Jurčić, Rakitićev prethodnik u dresu hrvatske reprezentacije, i dodaje:

– Nisu ga doveli preko noći, pratili su ga dulje vrijeme kako igra u Sevilli i dobro znaju što može. Međutim, Barcelona je specifična sredina, tamo je Leo Messi faca, a i mnoge razvikane zvijezde, recimo Zlatan Ibrahimović, tamo nisu izdržale, Messi ih je sve istisnuo. Barcelona, kolokvijalno rečeno, ždere igrače. Konkretno, i Neymar se njemu mora podrediti, a Rakitić ima ograničeno kretanje, mora se držati strogo desne strane i ne napuštati je, dok je u Sevilli imao veću slobodu kretanja. No, uvjeren sam da naš veznjak neće izgorjeti, jer vrlo je inteligentan, znat će to izdržati i prilagoditi se – kaže bivši trener plavih.

U Hrvatskoj smo se naviknuli na instant-transfere, na to da igrači poslije par solidnih utakmica napuštaju klub. Međutim, u najvećim sredinama to je rijedak slučaj, tamo su spremni pričekati da igrač pokaže maksimum.

Doći će njegovo vrijeme

Sezona mu je počela sjajno, no u dvije najvažnije utakmice – u El Clasicu u borbi za ligaški vrh te u onoj s PSG-om u borbi za prvo mjesto u skupini Lige prvaka, trener Luis Enrique nije ga uvrstio među početnu jedanaestoricu. Ima uspona i padova u igri, u nekima briljira, a u drugima je jedva vidljiv. Mnogi kažu da je za igru Barcelone naš 
reprezentativni adut previše spor.

– Barcelona je puno veći klub od Seville i potrebno mu je vrijeme adaptacije, ali uvjeren sam da će doći Raketino vrijeme i u Barceloni – zaključuje analizu Krunoslav Jurčić. U prilog bi Raketi moglo ići i to što je Xavi sve bliži odluci da zauvijek skine kopačke, te uskoči u trenersku ulogu:

– Želim biti trener Barce, kopirati Pepa Guardiolu. Moji su dani odbrojani, tijelo više ne sluša, trebam biti realan – kazao je Xavi, te odabrao svoje nasljednike u veznom redu:

– Siguran će da će Busquets, Sempera i Rafinha u klubu ostati još desetljeće.

Rakitića, svoju zamjenu, nije spomenuo.  A Zašto?

>>Ivan Rakitić izabran među 11 najgorih igrača u Primeri

Komentara 3

BO
bortox
11:49 19.12.2014.

Kad to kaže... jedan vrhunski stručnjak kao što je Jurčić, tata i mama kontoliranog nogometa...nema mjesta raspravi

ĆA
ćaćaća
13:47 19.12.2014.

siguran sam da neće dugo u barci..odličan igrač koji nema motoriku za igrača barce..još jedna stvar koja pokazuje da neće dugo je što podilazi klubu izjavama do bole..velikanima nije do podilaženja..to pali u hrvatskoj..

CO
cokta
18:26 19.12.2014.

Slusaj ovo:" analizira trener Krunoslav Jurčić, Rakitićev prethodnik u dresu hrvatske reprezentacije"😳😳😳😳 Muuuuuuuuhhhhhhhhhaaaaa Izjava tjedna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije