Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP u futsalu

Jukić obranio tri kaznena udarca i odveo Hrvatsku u polufinale

\'31.01.2012., Spaladium Arena, Split - Europsko prvenstvo u malom nogometu, UEFA Futsal EURO 2012., Hrvatska - Rumunjska.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL\'
Ivo Cagalj/PIXSELL
06.02.2012.
u 21:45

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Ukrajinu sa 4:2 (1:1) nakon kaznenih udaraca i plasirala se u polufinale EP-a u futsalu, gdje će igrati s boljim iz susreta Srbija - Rusija, koji se igra u utorak. Završnica se igra u Zagrebu

Pobjednika su odlučili kazneni udarci, a zvijezda večeri bio je naš vratar Ivo Jukić koji je obranio tri kaznena udarca ukrajinskih igrača. Za nas su pogađali Grcić, Jelovčić i Novak.

Manirom hladnokrvnog kockara hrvatski kapetan, vratar Ivo Jukić čitao je udarce Kondratjuka, Žurbe i Legčanova, nakon pedeset minuta krvave bitke u Spaladium areni Hrvatska je poslije izvođenja šesteraca s 4:2 (1:1) svladala Ukrajinu i ostvarila povijesni uspjeh, plasirala se u polufinale prvenstva Europe u malom nogometu.

Jukić je skidao "šesterce" Ukrajine, a naši topovi, gromovi, razarači u liku Grcića, Jelovičića i Novaka probušili su Ivanjaka. Spaladium arena doslovno je eksplodirala, s razglasa je se zaorila Thompsonova "Lijepa li si", zbor od devet tisuća grla veselio se s našim razdraganim reprezentativcima.

Sada je Hrvatska vratila sve dugove, izbacili smo Češku, koja nam je u nekoliko navrata zalupila vrata velike scene, srušili smo Ukrajinu i vratili joj za "ono iz Azerbejdžana" kada su pustili domaćinu i nas eliminirali.

U polufinalu čekamo boljeg iz dvoboja Rusije i Srbije, Hrvatske se iz Splita seli u zagrebačku Arenu i ulazak u finale više nije sanak pusti. Split je oborio rekord u broju gledatelja na jednoj malonogometnoj utamici na prvenstvu Europe, bacio rukavicu izazova Zagrebu.

A sami tijek utakmice s Ukrajinom, objektivno kvalitetnijom reprezentacijom od naše, nije bio nimalo lagan. Nekoliko prigoda, poveli smo u 18. minuti autogolom Ovsjanikova, čak smo bili dominantniji u posjedu lopte.

U drugom poluvremenu Ukrajina je preuzela igru, Hrvatska se luđački bacala na glavu u obranu, ali u fazi napada nije uspjela izaći iz presinga. Ukrajina je poravnala u 30. minuti preko Čepornjaka.

Do kraja utakmice i u deset minuta produžetaka imali su dominaciju, ali Hrvatska nije popustila. S tim da je našima nedostajao učinak Darija Marinovića, koji se ozlijedio u šestoj sekundi utakmice. Pokušavao je, ali nije išlo...

– Dario ima kvrgu na leđima, nije mogao dati više. A znate koliko on znači našoj igri. Ukrajina je čekala našu grešku, a mi smo otupili njihovu kontru i polukontru, ali smo i otupili i našu igru u napadu. Možda bez publike ne bismo uspjeli. Neću govoriti o dobrim ili lošim stvarima, mi smo u polufinalu prvenstva Europe. Volio bih da igramo sa Srbijom, lošija su momčad od Rusije. Dvorana bi gorjela u toj utakmici s njima – rekao je hrvatski izbornik Mato Stanković.

Uoči utakmice dio naših igrača nije se želio rukovati s Ukrajincima, izbornik Mato Stanković okrenuo je leđa kad je našoj klupi prišao ukrajinski izbornik Genadij Lisenčuk, a kapetan Jukić od njihov kapetana na centru nije želio uzeti zastavicu Ukrajine.

– Neću se rukovati s takvim čovjekom nikada u životu. Nismo se ništa dogovorili, svatko je radio po svojoj savjesti. Neka oni sad idu u Ukrajinu i razmišljaju o nama – zaključio je Stanković.

 Hrvatska je igrala u sastavu Jukić, Grcić, Jelovčić, Marinović, Novak, Đulvat, Despotović, Babić, Barjrušović, Suton, Laura i Stojkić.

Tijek utakmice

Kraj drugog produžetka, odlučuju kazneni udarci.

46' Prilika Grcića

46' Počeo drugi produžetak

Završio prvi produžetak

44' Dobra obrana Jukića

41' Opasan napad Ukrajinaca, u sljedećem napadu pogodili su i vratnicu

Nakon 40 minuta utakmica je završila 1:1, igraju se produžeci dva puta po pet minuta.

40' Pokušaj Grcića

37' Ukrajinci pritišću, odličan volej Ovsyannikova, a Jukić odlično brani

36' Prilika Babića, ukrajinski vratar je obranio

34' Dobra prilika za našu momčad

33'  Krenuli smo u napad, ali ništa ozbiljno. Ukrajinci u ovom trenutku izgledaju bolje.

30' 1:1 Ukrajinci su izjednačili, strijelac je bio Čepornjuk

30' Igramo čvrsto u obrani, nedozvoljavamo Ukrajincima da pucaju

27' Ukrajinci su ponovo stisnuli

24' Slobodan udarac za nas, ali akcija je bila dobro izvedena. Propala je dobra prigoda da ugrozimo ukrajinska vrata

23' Igramo oprezno, čekamo pogrešku Ukrajinaca

21' Počelo drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena, Hrvatska je na odmor otišla s vodstvom od 1:0.

20' Igra se zadnja minuta, ali bez neke ozbiljnije prigode

19' Ukrajinci su stisnuli, velika podrška našim igračima dolazi s tribina

18' 1:0 vodi Hrvatska. Autogol Ovsyannikova, pucao je Grcić

16' Nekoliko pokušaja s jedne i druge strane, ali ništa opasno

13' Prilika Jelovčića

12' Marinović je pucao, ali je njegov udarc bio blokiran

9' Igra se čvrsto, malo je kombinatorike u igri. Prilika Grcića, ali nije pogodio. Hrvatski izbornik Stanković pozvao je minutu odmora. 

7' Nakon početnog ispitivanja snaga sjevnulo je i s jedne i druge strane.

3' Obje momčadi igraju oprezno, još nisu stvorili neku izgledniju prigodu za pogodak.

1' Počela je utakmicu.

0' Kod pozdravljanja igrača, neki naši igrači nisu se htjeli pozdraviti s Ukrajincima. Naime, prije dva mjeseca u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta Ukrajina je sa 4:2 izgubila od Azerbajdžana, bio je to jedini rezultat koji je Hrvatsku izbacivao s velikog natjecanja. Tada su naši demonstrativno napustili dvoranu zbog sumnji u namještaljku.

Ključne riječi

Komentara 42

OB
-obrisani-
22:00 06.02.2012.

Navijam za Hrvate...u polufinalu bi nam bila Hrvatska najbolja,kao stara musterija....

BA
balic
22:04 06.02.2012.

Nema nista do pravog nogometa..... da nije bilo autogola jos uvijek bi stojalo 0:0 Ipak mozda nas zapadne srbija pa se revansiramo za rukomet....

FL
flick
21:01 06.02.2012.

Ajmo Hrvatska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije