Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Josip Ćorić: Znao je Ante dobiti ‘šljagicu’

05.01.2015., Zagreb - Ante Coric, nogometas GNK Dinamo u teretani s bratom Josipom.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
11.12.2016.
u 10:11

Lijepo je igrati protiv brata. Znate, moja je želja uvijek bila da igramo zajedno, ali kad se to već nije ostvarilo, onda je lijepo kad igramo jedan protiv drugoga – kaže Josip koji je devet godina stariji od Ante

Lokomotiva dosad nije bila velika prijetnja Dinamu, nije mu uspijevala otkinuti bodove. Mnogo je onih koji će reći da je su to rezultati odnosa dvaju klubova, da je Lokomotiva sestrinski klub plavih.

Istina je da su ti klubovi bliski, da je mnogo igrača Dinama bilo ili još uvijek je u Lokomotivi, pa se može reći da su u sestrinskim odnosima. No, bit će to i bratski derbi, s jedne, Lokomotivine strane, bit će Josip Ćorić, s druge njegov brat Ante u dresu Dinama.

Kad već ne igramo zajedno...

– Lijepo je igrati protiv brata. Znate, moja je želja uvijek bila da igramo zajedno, ali kad se to već nije ostvarilo, onda je lijepo kad igramo jedan protiv drugoga – kaže Josip koji je devet godina stariji od Ante.

Dan prije utakmice nisu puno govorili o današnjem srazu (Maksimir, 15 sati).

– Inače dosta pričamo o nogometu, o našim utakmicama, sad nismo znali ni jesmo li u sastavu pa nismo puno o toj temi.

Hoće li stariji brat mlađem dati malo popusta kad se nađu na suprotnim stranama?

– Ma kakav popust? Dobro, kad se sudarimo, onda znamo jedan drugome ‘nabaciti’ smiješak, ali dok se igra, onda zaboraviš da ti je brat s druge strane, boriš se za sebe i svoju momčad – kazao je Josip Ćorić te opisao kako to izgleda kod njih kod kuće, tko je bolji, to bolje tehnicira loptom...

– Moram mu priznati da je on bolji, uvijek je bio bolji, iako, kako ja imam dosta toga iza sebe, mnogo više iskustva, pa i međunarodnog (u inozemstvu je Josip igrao za Liefering, juniore Salzburga, Dunajsku Sredu, Spartak Trnavu, Slovan Liberec, Seekirchen, nap. a.), onda mu znam dati pokoji savjet. A znao je dobiti i pokoju ‘šljagicu’.

Bilo je i klađenja u šamar oko toga tko će u kojoj utakmici slaviti, ali to sve ostaje u obitelji i među braćom koja će se i danas, ako budu igrali, ‘potući’ za bodove.

– Istina je da smo dosta rezultatski podbacili i zato smo tako nisko na tablici. Mislim da smo platili ceh igranja u Europi, tu smo se dosta potrošili, stigle su nas i neke ozljede, a nemamo baš veliki kadar igrača. Od tih europskih utakmica dosta je vremena prošlo, vjerujem da će sada sve krenuti nabolje.

Utakmica s Dinamom baš nije utakmica od koje bi lokosi mogli očekivati početak dobre rezultatske serije.

– Uf, iskreno je reći da će biti teško, pobjeda bi nam bila vrhunska, ali i bodom bih bio zadovoljan.

No, Dinamo i brat Ante sigurno ne bi bili sretni s bodom, tada bi otišli u još veći zaostatak za Rijekom.

Dinamu je sad svaka važna

– Znam da im je sad svaka utakmica izuzetno važna u toj utrci za Rijekom, sigurno da ne bi bili sretni da pokleknu u jednoj od ove dvije utakmice koje imaju do kraja ovog dijela natjecanja.

Nakon Dinama, lokosi dočekuju Split, i onda će novi trener Mario Tokić moći spremiti momčad za proljeće.

– Super je s Tokićem, radili smo s njim ljetos kad je bio s profesorom Barišićem, i kad je bio privremeni trener i tada smo imali dobre rezultate, dobro smo radili, imali odlične odnose – zaključio je Josip Ćorić.

Dinamo je zatvorio neuspješnu stranicu u Ligi prvaka i sad u dva kola do stanke mora pobijediti, prvo danas Lokomotivu, a onda sljedećeg vikenda Hajduk u Splitu.

– Neću nikoga danas poštedjeti zbog derbija u Splitu, pa nama je nakon dobre partije protiv Juventusa sad Lokomotiva kao Liga prvaka. Danas moramo izgledati kao momčad. Ima nakon nedjelje dovoljno vremena da razmišljamo o Hajduku – kazao je trener Dinama Ivajlo Petev koji ne može računati na Sigalija zbog kartona, a u konkurenciji nisu ni oporavljenici Antolić, Lešković, Pavičić, Goncalo.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:00 11.12.2016.

veselim se ovom jednoboju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije