Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA UTAKMICE

Jerko Leko: Bayern je dominirao samo dok se Messi odmarao, a Boateng je reagirao smiješno

Barcelona - Bayern
Foto: Reuters/PIXSELL
07.05.2015.
u 11:27

Potpuno zaslužena pobjeda Barcelone, možda rezultatski preuvjerljiva, ali s obzirom na razvoj situacije na terenu nakon prvog pogotka, navodi Jerko Leko

Jerko Leko u kolumni za Goal.com objašnjava zašto je Bayernova obrana stajala visoko, te tko je, uz čarobnog Messija, bio ključni igrač Barcelonine rapsodije.

"Potpuno zaslužena pobjeda Barcelone, možda rezultatski preuvjerljiva, ali s obzirom na razvoj situacije na terenu nakon prvog pogotka, očito je bilo da je prvi gol poljuljao obranu Bayerna i otvaranjem su ostavili puno prostora Barceloni da ih kazni.

Obrana Bavaraca je stajala visoko pokušavajući suziti teren između svoje obrane i napada, što je moguće više jer inače bi teško mogli doći loptama do dvojca u vrhu napada Müllera i Lewandowskog. To je otvaralo prostora za brze ulete iza leđa obrane igračima Barcelone, ali Neuer je bio na visini zadatka kod pokušaja Luisa Suareza i Danija Alvesa.

Nastavak utakmice donio je bolju igru Bayerna i malu čak dominaciju u sredini terena. Messi je malo uzeo predah u traženju lopte i odmah se osjetila premoć Bayerna koji je pokušavao gustoćom u sredini terena držati loptu što dulje u posjedu te, kada bi je izgubili, brzo zgusnuti redove gdje je mnogo solo pokušaja Neymara i suigrača završavalo u bloku. Napomenuo bih vrlo dobru predstavu i Rafinhe koji je stajao dosta blizu Neymara i nije mu dao prostora ni u primanju lopte, a ni prostora za dubinu.

Međutim, u toj laganoj kontroli lopte Bayerna dolazi do brzopletosti Benatije koji gubi loptu u iznošenju i Dani Alves mu je oduzima, loša reakcija i Xabija Alonsa, koji je do tog trenutka igrao odlično, i lopta dolazi do Messija koji udarcem sa 20 metara pogađa bliži donji kut.

Odmah nakon toga koncentracija Bayerna pada i Messi koristi jednu loptu koju mu je dodao odlični Rakitić te driblingom lagano prolazi Boatenga, koji je vidljivo bio umoran zadnjih 15 minuta i smiješno je reagirao kod lažnjaka Messija.

Potvrdile su se najave Guardiole da će Bayern probati držati tvrdu i gustu formaciju u sredini i vremenom nametnuti posjed, kao što je u drugom poluvremenu i uspjelo, to je izgledalo dobro za Nijemce, ali onda u posjedu je došlo do pogreške, što Barcelona uvijek kažnjava."

Jerko Leko istaknuo je i tko je, osim Messija, najzaslužniji za Barceloninu pobjedu, a to pročitajte na Goal.com/hr

>> Pogledajte kako je Rakitić poslao Schweinsteigera 'po ćevape'

Komentara 5

DO
doktor1
14:50 07.05.2015.

Javio se "stručnjak" Jerko Leko, pa ti majstore u najboljim danima ne bi izdržao jedno proluvrjeme na ovoj razini a neke igrače ne bi ni vidio kad bi pored tebe prolazili.

ST
stjepanveliki
13:06 07.05.2015.

Cudan komentar proslavljenog hrvatskog reprezentativca,sto je to on pametno vidio a da mi to nismo i sami vidjeli,samo se pitam da li bi se i on slozio na pod od umora nakon onolike jurnjave po terenu za trojicom vanzzemaljaca u napadu te kad im se u tome jos pridodaju dva ofenzivna beka koji slobodno u malo losijoj ekipi mogu igrati krilne napadace sa dvojicom faantazista Iniestom i Rakiticem svaki komentar je suvisan.

Avatar mihavg
mihavg
12:05 07.05.2015.

Često me prati osjećaj da igrači koji igraju protiv Mesija ne smiju ni da ga dotaknu, a nedaj Bože da mu uklizavaju ili slično... Reakcija Boatenga je nevjerojatna, kao da se namjerno bacio na kontra stranu od Mesija... ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije