Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odjeci el clasica

Jeličić: Modrić je prevaga, Rakitić nije igrač koji radi razliku, nema brzu reakciju

Barcelona's Lionel Messi bounces the ball after Real Madrid scored a third goal during their Spanish first division
27.10.2014.
u 10:56

Messi? Ne znam je li možda zasićen, nema više one želje ni gladi...

Ima li za igrača kupljenoga za 18 milijuna eura bolnije spoznaje od one da njegov trener u najvećoj utakmici sezone više vjeruje nogometnom djedici od 34 godine nego osam godina mlađemu lavu, k tome i najboljemu ofenzivnom veznom Primere u prošloj sezoni?

To je, na žalost, sudbina Ivana Rakitića u Barceloni, igrača čija raskoš talenta još ne može doći do izražaja pokraj metuzalema Xavija. Tako smo zbog Enriqueova sentimenta prema Barcinoj legendi ostali uskraćeni za dramu prvoga hrvatskoga Clasica jer, kad je Raketa napokon dobio priliku protiv Luke, Katalonci su već bili u nokdaunu.

James i Isco zatvarali

– U takvim utakmicama uvijek je presudan balans obrane i napada, što je Real postigao premda je i njegova obrana u početku utakmice bila katastrofalna kao i Barcina – analizira Joško Jeličić, britki stručni komentator RTL-a i nekad igrač Seville.

U fokusu su, naravno, dvojica Hrvata, u posve različitim rolama u Clasicu. Modrić je bio središnja figura.

– Modrić je presudan igrač za Real, u smislu iznošenja lopte iz gustih prostora, pa i defenzivnog učinka, jer je barem pet puta ušao u blok, na njemu su bili i neki kartoni. Real je postigao da čak i s Jamesom i Iscom, koji nisu takvi tipovi igrača, dobije ljude koji su defenzivno zatvarali – ističe Jeličić.

Je li Rakitić zakinut ili je ovih pola sata prava mjera za debitanta u Clasicu?

– Koliko god ga volim i mislim da je sjajan igrač, čini mi se da je u Barceloni počelo njegovo razotkrivanje. Naime, Raketa ima brzinu razmišljanja, ali nema brzinu izvedbe, odigravanja ni dovoljno agresivnosti za tu razinu igre. Ivan će odigrati određeni broj utakmica za Barcelonu, no on nije igrač koji bi bio prevaga, koji donosi razliku, za razliku od Modrića. Divno je vidjeti to Lukino samopouzdanje, gard, iako bih ga rado vidio više i u igri prema naprijed. Njegova igra jedan na jedan prava je blagodat – naglašava Jela. Unatoč sigurnoj pobjedi, uočio je i nedostatke u Realovoj izvedbi. – Real više nema tako moćnu kontru kao kad je imao Di Mariju i Balea. Da su imali tu dvojicu, mogli su masakrirati Barcelonu. Jer Real je bio opasniji kada je Barca napadala. Ona pak više nema onu moć, sigurnost u pasu, kombinatoriku kakvu je imala nekada, a bez lopte jednostavno ne mogu ništa. Imaju i igrače poput Mathieua koji, iako je vrijedan, iako se trudi, ružno ga je vidjeti u dresu Barcelone – tvrdi Jeličić i poentira:

– Barcelona je ove sezone odigrala samo dvije utakmice protiv klubova vrhunske razine, PSG-a i Reala, i obje je izgubila. To nešto govori.

Messi?

Samo Messijeva sjena

– Već drugu sezonu on igra nekakvu stajačicu, šetačicu. Premda se, kad je u posjedu lopte, vidi da je klasa, kod njega se ne primjećuje želja, glad za nogometom. Ne znam ima li zdravstvenih problema ili je možda zasićen, ali to nije ni sjena nekadašnjega Messija – zaključio je Jeličić.

>>Real preokrenuo protiv Barcelone, Suarez debitirao, Modriću ovacije

>>Goal: Modrić je odigrao savršeno, bez ijednog krivog dodavanja

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije