Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sasvim otvoreno

Jeličić: Lokomotiva – Dinamo? Žao mi je svih koji moraju gledati taj nogometni incest

Dinamo - Lokomotiva
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
13.12.2016.
u 08:52

– Nije problem u gospodinu Frkoviću i njegovu suđenju, jasno je svima da je on netalentiran. Problem je u onima koji ga delegiraju

U jučerašnjoj emisiji Stadion analizirano je 19. kolo HNL-a, a Joško Jeličić i Mateo Beusan najviše su vremena potrošili na komentiranje suđenja koje je, nažalost, bilo u prvom planu.

– Vidim njegov papir, crveni se više nego u SDP-u, kratko je kroz smijeh Joško Jeličić, a nakon što je Beusan ustvrdio da je sudac Željko Frković imao niz pogrešaka, Jeličić je dodao:

– Nije problem u gospodinu Frkoviću i njegovu suđenju, jasno je svima da je on netalentiran. Problem je u onima koji ga delegiraju. Svi klubovi bi se ne bi smjeli biti oportunisti, dizati se na zadnje noge kada se o njima radi, nego bi se trebali ujediniti da se ovakve anomalije iskorijene iz nogometa. 

Jeličić je hrabro izrekao svoj stav o dvoboju Dinamo – Lokomotiva.

– Moja ljubav prema nogometu ne dozvoljava mi da komentiram taj nogometni incest i žao mi je svih koji to moraju gledati. S druge strane, drago mi je zbog gola Soudanija, sretan sam što je prvi protivnički obrambeni igrač po običaju stajao kilometar od Soudanija pa smo mogli vidjeti prekrasan pogodak.

Komentara 55

PR
prečkokontinent
09:44 13.12.2016.

Javna televizija je angažirala Joška Jeličića najvjerojatnije zato što ima "pedigre" igrača koji je igrao i u Hajduku i u Dinamu, što bi mu trebalo dati legitimitet "neutralnog stručnjaka" koji garantira objektivne komentare. No, promašaj JT je potpun: 1. JJ definitivno, kao i svaki Dalmatinac, nije neutralan. 2. Također, JJ nije ništa veći stručnjak od bilo kojeg zaljubljenika u nogomet koji prati prijenose HNL-a na TV. 3. Svaki njegov komentar je lišen svake objektivnosti najvjerojatnije kao posljedica neznanja. Njegove "čvrste, zgusnute linije", "dobra tranzicija", "forsiranje bokova" i ostale floskule u jednim situacijama su pozitivne a u drugima, posljedica "pomanjkanja talenta". Prema onome što on pokazuje na "zaustavljenim slikama" kada bi svi igrali kako on "savjetuje", nogomet bi bio najdosadniji sport na svijetu jer bi svaka utakmica završavala 0:0 uz obilje trke i otkrivanja-pokrivanja na terenu, bez izgledne prilike za postizanje gola zbog izvrsnog markiranja napadača. Glupost do gluposti! No, to je problem JJ i javne televizije koja ga je angažirala. No, tu javnu televiziju između ostalog financiram i ja i ne dozvoljavam da se mojim novcem angažira i plaća nekoga koji vrijeđa sve koji ne misle kao on (npr. sramotno je od nekoga za koga se kaže da je bio majstor s loptom (?) da ne uspije prevaliti preko usnica iskrenu pohvalu Sudaniju za vjerojatno najatraktivniji gol prvenstva a ga da pri tome ne omalovaži time što je "Lokomotivin obrambeni igrač po običaju stajao kilometar udaljen" - da se barem njemu zalomilo u karijeri nešto slično!!!). Njegovo vrijeđanje, pa onda ispričavanje je sramotno, pogotovo na Javnoj televiziji. I dokle tako?

ZD
Zdravkecmali
09:36 13.12.2016.

Ovo ste izvukli za naslovnicu a analiza suđenja je peti,sesti tekst. Poznata uređivačka politika. Jel tako Spodobo?

AZ
antonio_zg
09:18 13.12.2016.

Joško Jeličić je stvarno poceo odlicno, ali imam dojam da se u svakoj emisiji trudi biti sto bombasticniji, sto duhovitiji, sto cinicniji. Lokomotiva je klub koji u prvoj ligi koji ima blisku suradnju s dinamom. U Italiji Sassuolo nazivaju Juventusovom filijalom, mislim da su dugo pričali o Sunderlandu kao filijalom Chelsea. Dakle, nista sto nema i u drugim ligama. Ali nastranu i to.. Nije mi jasno zasto uopce nekome smeta taj koncept.. Znaci lokomotiva je izgubila 5 od zadnjih 6 utakmica. Lokomotiva je ukupno dobila samo 2x cibaliju, 1x istru i 1x splita. Rijeka je dobila 2x Lokomotivu, Hajduk je dobio 2x lokomotivu, isto kao Osijek i Dinamo... A najbolja mi je situacija kad se komentira kako Lokomotiva pusta Dinamu i igra rekreativno, a protiv drugih se trudi maksimalno... Treba samo pogledati rezultate glavnih klubova protiv lokomotive da se vidi kako to uopce nema uporiste. Imam osjecaj da se za Lokomotivu kmeci samo da bi se kmecalo. A lokomotiva ima 12 poraza ne zato sto se branic namjesti kilometar od Sudanija nego zato sto se općenito branici Lokomotive namjeste ocito kilometar i od Ohanze i od Gorgona i od Ejupija i od bilo koga drugoga.... Zato sto jednostavno nisu dobri... Zato ih uspije i Dinamo dobiti.... I Hajduk.. I Rijeka... I Osijek.... i Slaven...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije