Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK - MAKABI (20.30)

Izraelci nisu bahati, znaju što ih čeka na punom Poljudu

Hajduk - Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
25.08.2016.
u 15:02

– Makabi ima nedostataka. Pustite Hajdukovu utakmicu s Rijekom, europski mečevi su sasvim drukčiji. U njima je bitno pogreške svesti na najmanju moguću mjeru. Da ne dužim, Hajduk ima aktivan rezultat, sposoban je izbaciti Makabi – kaže Poklepović.

U poljudskom grotlu igrat će se utakmica godine, Hajduk u uzvratu doigravanja za ulazak u Europsku ligu dočekuje Makabi iz Tel Aviva. Prednost Izraelaca od 2:1 iz prve utakmice nije nenadoknadiva, vjera da se taj rezultat, protiv snažnijeg protivnika, može nadoknaditi postoji među bijelima. Igrao je Hajduk posljednjih sezona takve utakmice, dva puta lovio je minus od pogotka razlike, protiv Dnipra i Libereca nije uspio.

Bijeli imaju svoje adute

– Neka treća bude sreća – rekao je Hajdukov trener Marijan Pušnik.

Na travnjak ide s najjačim adutima, na raspolaganju nema jedino Zorana Nižića, koji ima tri žuta kartona. Bit će to velika poljudska bitka u koju Hajduk ulazi spreman na sve. Nema igrača koji nije svjestan velikog uloga. Iskusni strateg Stanko Poklepović, koji u europskim utakmicama u Poljudu zna samo za pobjede, uvjeren je da Hajduk ima adute.

– Makabi ima nedostataka. Pustite Hajdukovu utakmicu s Rijekom, europski mečevi su sasvim drukčiji. U njima je bitno pogreške svesti na najmanju moguću mjeru. Da ne dužim, Hajduk ima aktivan rezultat, sposoban je izbaciti Makabi – kaže Poklepović.

Nema dvojbi da su Izraelci favoriti za ukupnu pobjedu, ali Hajduku nitko ne može uzeti nadu i vjeru. I kako kaže Poklepović, nije Makabi savršen, ima dosta slabih strana, no ono što je sigurno, Izraelci znaju što ih čeka u Poljudu. Nisu u Split stigli kao bahati favoriti, već su se pojavili dva dana prije utakmice kako bi se aklimatizirali. Svjesni su vruće publike, punog stadiona, ozračja u kojem Hajdukovi igrači mogu dati puno više od objektivnog stanja.

Trener Šota Alveradze ne može računati na Ben Haima, najboljeg igrača prve utakmice. Lijevo krilo Makabija, iznimne brzine, ima tri žuta kartona, ali umjesto njega u momčad ulazi jedan malo jači igrač – proslavljeni Yossi Benayoun, najveći igrač u povijesti Izraela. Dovoljno je reći da je igrao u Arsenalu, Chelseaju i Liverpoolu. Istina, ima 36 godina, ali za sebe kaže da se odlično osjeća i da se još uvijek raduje nogometu.

Prijateljski doček

Ne treba ni napominjati koliko je utakmica Benayoun odigrao u ozračju sličnom poljudskom. Dugo je razgovarao sa svojim velikim prijateljem Nenadom Pralijom, nekadašnjim suigračem iz Makabija iz Haife.

– Bio sam u njihovu hotelu, dočekali su me prijateljski premda sam u Izraelu bio na suprotnoj strani. Družio se malo s Benayounom i sportskim direktorom Jordijem Cruijffom. Svjesni su što ih čeka u Poljudu, znaju za vruću atmosferu, očekuju da će Hajduk jurnuti prvih dvadeset minuta. Nisu bahati, respektiraju bijele – kaže Pralija, koji je Hajdukov dres nosio u onoj opjevanoj sezoni kada je Hajduk igrao u četvrtfinalu Lige prvaka.

Veznjak velikog srca, koji je u svakoj utakmici davao sve od sebe, igrao do posljednjeg atoma snage, dao je svoj recept za pobjedu.

– Treba vjerovati u sebe, svaki protivnik je prolazan pred punim Poljudom. Ne smije biti straha, ali treba znati preuzeti rizik. Ovo je utakmica na sve ili ništa. Treba ih respektirati, ali ne smijemo ih se plašiti – zaključio je Pralija.

Dodajmo kako bijeli čekaju rezultat današnje utakmice da odluče o prodaji igrača, ali i o mogućim dolascima. Na Poljud bi tako trebao stići bivši igrač Lokomotive Herdi Prenga.

Komentara 7

DU
Deleted user
16:54 25.08.2016.

Ajmooooo Hajduče za Hrvatsku za Dalmaciju za Split.

Avatar cluesblues
cluesblues
16:02 25.08.2016.

vec dugo taj puni poljud nije neki plus za hajduk ( ako je ikad i bio ) - mislim dobro je da se s necim bodre, ali dovljno se sjetit nedavno dinama i nakon toga rijeke - 8 lakih komada pred "punim poljudom"…cak mi se cini da taj pritisak tribina vise steti igracima hajduka nego kvalitetnijim protivnicima - problem hajduka je sto pokusava igrat napadacki (makar protiv izraelaca u prvom nije presal centar) a obrana je suplja, u vezi nema kvalitetu i na kraju to zavrsi ko natjeravanje u kojem mu protivnici napune mrezu - danas treba odigrat puno pametnije, "sakrit" mane i ne podlec euforiji na tribinama pa si umislit da su barcelona i krenut na sve ili nista, nego strpljivo i defanzivnije i na kontre - jedan gol vodi u europa ligu ( bez primljenog ), to se moze…makabi je kvalitetnija ekipa, ali ne tolko da ih se ne moze iskontrirat i iskoristit njihove geske kojih ce sigurno bit…ajmo bili, puno srece veceras!!!!

CA
Catalonia
15:55 25.08.2016.

Ozrene Oggy Maršiću totalno si subjektivan i navijački pišeš... Do jučer si sipao drvlje i kamenje a sad te već euforija pere-a najgori si i najjneobjektivnije piskaralo!!! A večeras kad fasujete porciju opet ćeš se presaltat na pljuvanje!!! Bolje da si zahvalio Mamiću na milionu kuna koje vam je donio Dinamo po kojem toliko njaš-ke... Ta milja vam produžuje život i daje vam da možete isplatit plaću radnoj zajednici.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije