Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
David Moyes

Izgubio sve, a uzeo 12 milijuna eura!

Jose Mourinho i David Moyes
Foto: PA/Pixsell
22.04.2014.
u 22:10

– Očekivao bih u toj utakmici igrače Manchester Uniteda svježe i spremne kako bi pomogli Moyesu jer su znali koliko je utakmica u Liverpoolu bitna za njega. A oni su ga tamo potpuno iznevjerili – naglasio je Yorke

David Moyes nezaposleni je trener od utorka od 8 sati, nakon što mu je izvršni dopredsjednik Manchester Uniteda Ed Woodward u trening-kampu u Carringtonu priopćio da je dobio otkaz. Tri dana uoči Moyesova 51. rođendana.

Srećom, klub se osigurao pa je u šestogodišnji Moyesov ugovor ugradio klauzulu po kojoj u slučaju otkaza Škotu ne treba isplatiti cijeli iznos od 30 milijuna funta (36,5 milijuna eura). Moyes će tako dobiti dvije godišnje plaće, deset milijuna funta ili nešto više od 12 milijuna eura!

Zamislite, čak 12 milijuna eura za nezapamćen niz negativnih rekorda: za najlošiji učinak Uniteda nakon 34 utakmice (57 bodova) još od sezone 1990./1991. (56), za ispadanje u polufinalu Liga kupa (Sunderland), pa u 3. kolu FA kupa (Swansea), za promašeni plasman u Ligu prvaka (prvi put nakon 1995. godine), za samo pet osvojenih bodova od 24 (!) u srazovima s Liverpoolom, Cityjem, Chelseajem i Arsenalom.

Everton eksplodirao

Naravno, to nije sve. Primjerice, prvi put u Premijernoj ligi Everton, Manchester City i Liverpool pobijedili su United kod kuće i u gostima. Prvi put nakon 2001. godine vragovi su doživjeli tri uzastopna poraza, prvi put u povijesti izgubili su kod kuće od Swanseaja, Newcastle je pobijedio na Old Traffordu prvi put nakon 1972., WBA nakon 1978., a Stoke City nakon 1984. godine.

Natočili su mu i to da je Manchester United prvi put otkad postoji Premijerna liga primio pogodak u prvoj minuti (Džeko, Manchester City)...

Spomenimo i da je Everton eksplodirao nakon što je Ferguson odabrao Moyesa za svog nasljednika. Plavi su ove sezone u 35 utakmica već osvojili 69 bodova, a u cijeloj prošloj, s Moyesom, samo 63.

Presudili mu igrači

Insajderska priča govori kako su Moyesu zapravo presudili igrači. Nataloženo nezadovoljstvo erumpiralo je na utakmici protiv Evertona, u kojoj su Manchesterovi igrači odšetali u poraz. Takvu dijagnozu dao je bivši centarfor vragova Dwight Yorke.

– Očekivao bih u toj utakmici igrače Manchester Uniteda svježe i spremne kako bi pomogli Moyesu jer su znali koliko je utakmica u Liverpoolu bitna za njega. A oni su ga tamo potpuno iznevjerili – naglasio je Yorke.

I dok je Jürgen Klopp već kazao kako ga ne zanima klupa Manchester Uniteda, Ryan Giggs nije mogao odbiti gazde pa će do kraja prvenstva biti igrač i trener. Debitirat će u subotu na Old Traffordu protiv Norwicha.

Zanimljivo, nikad u povijesti Manchester Uniteda trener nije bio izvan Otoka: po jedan Irac i Velšanin, desetorica Engleza, sedmorica Škota. Valjda ovoga puta neće dati Fergusonu da bira. Taj bi im još mogao uvaliti – Tatu Martina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije