Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jozak i kovač u rusiji

Izbornici protiv bojkota Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018.

Vladimir Putin
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
17.09.2014.
u 21:30

- Ideja o bojkotu SP-a u Rusiji nikada neće dobiti potporu nogometnih trenera. Mi želimo raditi na ujedinjavanju, a ne na razdvajanju. Nas ne zanima politika - kazao je španjolski izbornik Del Bosque.

Lideri članica Europske unije zatražili su ranije ovaj mjesec od Europske komisije uvođenje novih sankcija Rusiji, među ostalim i da joj se oduzme domaćinstvo SP-a 2018. godine.

Međutim, ta ideja nije dobro primljena među europskim izbornicima okupljenima na Fifinoj konferenciji u Sankt Peterburgu.

- Ideja o bojkotu SP-a u Rusiji nikada neće dobiti potporu nogometnih trenera. Mi želimo raditi na ujedinjavanju, a ne na razdvajanju. Nas ne zanima politika - kazao je španjolski izbornik Del Bosque.

Svjetski prvak, Nijemac Joachim Löw, nije se izjasnio o toj ideji, ali je napomenuo da je "izbornik Rusije Capello sposoban odlično pripremiti reprezentaciju za natjecanje u Rusiji".

- Rusija ima veliku želju i ogromne mogućnosti da organizira SP na visokoj razini - rekao je Löw.

Tehnički direktor Francuskoga nogometnog saveza François Blaquart kazao je da ne vjeruje u mogućnost bojkota SP-a u Rusiji.

Hrvatski nogometni savez su na konferenciji predstavljali direktor reprezentacija Romeo Jozak i izbornik Niko Kovač, koji je govorio o odnosu s igračima s kojima je ne tako davno dijelio svlačionicu. Osporavani Niko Kovač jedini je hrvatski izbornik koji je vatrene na svjetskom prvenstvu predvodio i kao kapetan (2006.) i kao izbornik (2014.), no ni u jednoj funkciji nije se uspio s njima plasirati u drugi krug.

>> Putin ismijao sankcije EU i SAD-a

Ključne riječi

Komentara 8

BO
bojnik
22:37 17.09.2014.

A da bojkotiramo Tursku? Vec 40 godina okupiraju sjeverni dio Cipra! A da bojkotiramo Izrael? Vec godina okupiraju i teroriziraju Palestinu.

ZI
ZICKLER
07:53 18.09.2014.

Znate što je meni zapelo za oko. Kada su Rusija i Katar dobili organizaciju prvenstva najviše su se bunili Englezi , a gle čuda njihovi klubovi su se razvili zahvaljujući kapitalu iz tih zemalja ( Chelsea i Manchester City , a ima ih i još) jer do tada njihovi uspjesi u Europi bili su nikakvi , a odjednom su divovi. I sada oni nešto pametuju i zovu na bojkot.

GA
Gambit
23:17 17.09.2014.

Do tad će sve do Omsk biti Ukrajina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije