Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVOJIO LIGU PRVAKA

Iza Modrića je sjajna sezona, jedino na SP-u nije briljirao

Luka Modrić
Foto: Beatriz Guzman/UESyndication/PIXSELL
28.10.2014.
u 12:05

Modrić u Realu još nije osvojio španjolskom prvenstvo, ali za to ima vremena jer mu ugovor traje do 2018. Kraljevski klub u ovoj sezoni djeluje jako impresivno, a hrvatski čarobnjak igra sjajno

Real Madrid je prošle sezone očajnički želio osvojiti decimu, deseti naslov u Ligi prvaka. Madriđani su se u finalu poprilično namučili s Atleticom i do 93. minute gubili 1:0. No, onda je Luka Modrić iz kornera pronašao Sergija Ramosa koji je glavom izjednačio, a Real je u produžetku zabio još tri gola i uzeo deseti trofej.

Modrić je tako u trijumfom Lisabonu okrunio sjajnu sezonu u dresu kraljevskoga kluba. Prepoznali su to i navijači u Španjolskoj i proglasili ga najboljim defenzivnim veznjakom Primere. No, tako ne smatraju u Fifi i France Footballu koji ga nisu uvrstili među 23 igrača za Zlatnu loptu.

Ali nije sve išlo glatko. Modrić se u prvoj sezoni u Realu dosta mučio, posebno u prvom dijelu. No, dolaskom trenera Carla Ancelottija sve je sjelo na mjesto. Ustalio se u prvoj momčadi i u paru sa Xabijem Alonsom nametnuo se kao motor kraljevskog kluba.

Ukupno je odigrao 51 utakmicu od čega je 45 puta bio u početnom sastavu Reala. U Ligi prvaka je odigrao 11 susreta i svaki put je bio među prvih 11, ni jednom nije ušao s klupe.

U oči upada podatak da je u sva tri natjecanja (prvenstvo, kup i LP) zabio samo dva gola, što za veznjaka nije impresivan učinak. Puno je bolji u asistencijama – devet puta je namjestio gol. Imao je i 2854 točna dodavanja dok 391 put nije uspio pronaći suigrače.

Jedino natjecanje na kojem nije briljirao bilo je Svjetsko prvenstvo. Modrić je s Hrvatskom uspio izboriti odlazak u Brazil, no tamo nije bio pravi kao ni ostatak vatrenih...

Modrić u Realu još nije osvojio španjolskom prvenstvo, ali za to ima vremena jer mu ugovor traje do 2018. Kraljevski klub u ovoj sezoni djeluje jako impresivno, a hrvatski čarobnjak igra sjajno. Vole ga i navijači koji će još dugo uživati u njegovim majstorijama na terenu.

>> Modrić: Igramo dobro jer smo klapa; Lovren: Teško ih je zaustaviti

Komentara 4

Avatar whitesox
whitesox
14:53 28.10.2014.

zar je izborniku teško kopirati jedan od tri vodeća kluba u premieri?

DU
Deleted user
12:26 28.10.2014.

On je u sustavu samo dodavač. Naravno da ne može biti na Realovoj kvaliteti u repki kada ovdje ne može samo dodati loptu naprijed i reći ja sam svoje napravio.

MO
modovisisajteMaraschino
12:13 28.10.2014.

pa kako će briljirati kad je repka nikakva... nije to igra pojedinca već timska igra... ni Ronaldo ne bi bio Ronaldo da nema suigrače kakve je imao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije