Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO ŠUŠAK:

Dinamo ne smije podcijeniti Gruzijce, sjetite se da je Dila Gori izbacio Hajduk

Ivo Šušak
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
26.07.2016.
u 17:29

– Zauvijek će ostati zapisano da je Gruzija pod mojim vodstvom svladala Rusiju s 1:0 u kvalifikacijama za Euro 2004. godine u Portugalu! To je bio povijesni rezultat za Gruzijce i sretan sam što sam bio na klupi njihove nacionalne momčadi kad se to čudo dogodilo – kaže Šušak

Novi šef omladinske škole zagrebačkog Dinama Ivo Šušak (68) dvije i pol godine proveo je u Gruziji. Bio je trener Dinama iz Tbilisija, s kojim je osvojio prvenstvo i kup, a na dvije je utakmice bio i izbornik reprezentacije Gruzije...

– Zauvijek će ostati zapisano da je Gruzija pod mojim vodstvom svladala Rusiju s 1:0 u kvalifikacijama za Euro 2004. godine u Portugalu! To je bio povijesni rezultat za Gruzijce i sretan sam što sam bio na klupi njihove nacionalne momčadi kad se to čudo dogodilo – kaže Šušak.

Kad je preuzimao Dinamo 2002. godine, nije znao previše o klubu, samo da je po dva puta bio prvak i pobjednik kupa bivšeg SSSR-a...

– To vam je kao da je Vardar bio prvak bivše Jugoslavije – objašnjava Šušak i nastavlja:

Podsjećaju na bosansku igru

– Gruzijci su bili najnogometniji narod u bivšem SSSR-u, nogometniji od Ukrajine do pojave Valerija Lobanovskog i uvijek je u reprezentaciji SSSR-a bilo nekoliko Gruzijaca. Njima je nogomet u krvi, mogu ih usporediti s bosanskim igračima – znaju sve, vole loptu, ali nerijetko se previše zaigraju...

Šušak je zadržao kontakte u Gruziji, iz Tbilisija ima informacije da Dinamo nije više onako jak kao što je bio kad ga je on vodio.

– Međutim, ne smije ih se ni slučajno podcijeniti, Dinamo iz Tbilisija sigurno ne može biti slab! I dobro je što prvu utakmicu igramo u Zagrebu, napravimo li dobar rezultat, više od pola posla bit će obavljeno. No u slučaju neizvjesnog rezultata u Zagrebu, plave će u Tbilisiju dočekati “pakao” na tribinama, oni su domaćinska momčad! Sjetite se, uostalom, da je Dila Gori izbacio nogometaše Hajduka prije tri godine. A taj Dila Gori ni po čemu ne može ući u istu rečenicu s Dinamom iz Tbilisija, ni po kvaliteti, ni po tradiciji, ni po navijačima...

A o današnjem stanju u gruzijskom nogometu Šušak kaže:

Gruzini nas vole

– Nije dobro! Menadžeri i kvazimenadžeri uništavaju gruzijski nogomet! Naime, odvode u inozemstvo nadarene dječake u dobri od 12-13 godina i većina ih propadne u tuđini, ne razviju se kao igrači. Prije su odlazili u inozemstvo s 20-ak godina, kad su sazreli, a ovo je sad pravi egzodus gruzijskog nogometnog talenta. Nekoliko je klubova privatizirano, oni još kako-tako funkcioniraju, a oni o kojima država (ne) vodi brigu praktički jedva preživljavaju – govori Šušak istaknuvši i ovo:

– Gruzijci nas vole, dive nam se zato što smo nogometna nacija, a zbog one pobjede protiv Rusije imam posebno mjesto u njihovim nogometnim almanasima. Topla je to i druželjubiva nacija, san im je igrati na nekom velikom natjecanju, dosad im to nije uspjelo. Usput, kad su doznali da će igrati s našim Dinamom, bili su sretni zbog mene, jer ćemo se opet vidjeti. Ali nije ih razveselio suparnik, iznimno cijene hrvatski nogomet i svjesni su da je naš Dinamo favorit – kaže Šušak.

Komentara 9

GM
Gusta magla
18:59 26.07.2016.

Dinamo danas igra biti ili ne biti utakmicu a o toj tekmi samo jedan suhoparan clanak.....do kuda ide ta novinarsko dalmatinska mrznja?Umjesto da se tu raspravlja o taktici,igracima ja moram citati izjave nekog gastarbajtera.Sve ste gori i gori casopis....pohvale za to idu naravno glavnom uredniku sportske rubrike gospodinu Flaku.A valjda cemo se negdje srest da mu osobno stisnem ruku.

DU
Deleted user
17:56 26.07.2016.

Jel to on podjebavà ili kaj?

ZA
!zagreb!
19:15 26.07.2016.

Dinamo nije Hajduk. Hajduk ispada od klubova tipa Dila Gori, a malo ozbiljni tipa Debrecen ga dobiju kao da Real Madrid igra protiv njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije