Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Perišić zabio

Olić veličanstveni! Zabio gol u pobjedi protiv Schalkea i spasio HSV od izravnog ispadanja!

HSV
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
23.05.2015.
u 17:25

Schalkeu je je ovaj poraz uvelike otežao nastup u Europi sljedeće sezone. S obzirom na to da je Augsburg slavio protiv Borussije M., on je skočio na peto mjesto koje vodi izravno u Europsku ligu, a Schalke ide u kvalifikacije.

HSV je danas igrao jednu od najvažnijih utakmica u svojoj povijesti, zbog čega ih je trener Labbadia tri dana držao u kampu kako bi im skinuo teret s leđa. Naime, jedini klub koji nikada nije ispao iz Bundeslige na domaćem se terenu borio za ostanak i u tom važnom susretu pobijedio je Schalke sa 2:0, u čemu im je uvelike pomogao hrvatski reprezentativac Ivica Olić.

Osim što je ostavio dušu na terenu i 'ginuo' za svaku loptu, Ivica je zabio prvi gol na utakmici i otključao vrata Fahrmanna. Nakon kornera u 49. minuti nastala je gužva u kaznenom prostoru, a Ivica Olić bio je najspretniji i lijepim udarcem zabio je za vodstvo svog kluba. Dobio je ovacije prepunog stadiona, a publika je u ekstazi bila samo devet minuta poslije kada je vodstvo povisio Rajković.

HSV je do kraja sačuvao vodstvo, ali ipak mu nisu svi rezultati išli na ruku. Dobra vijest za njih jest da ne ispadaju izravno iz lige, a loša da se nisu u potpunosti spasili. Naime, Stuttgart je u gostima pobijedio Paderborn i izborio spas, HSV ide u doigravanje, a Freiburg i Paderborn ispadaju izravno.

Zanimljivo, Schalkeu je je ovaj poraz uvelike otežao nastup u Europi sljedeće sezone. S obzirom na to da je Augsburg slavio protiv Borussije M., on je skočio na peto mjesto koje vodi izravno u Europsku ligu, a Schalke ide u kvalifikacije.

Wolfsburg je odigrao 2:2 u Kölnu i zadržao drugo mjesto na ljestvici, a u toj utakmici u strijelce se upisao i Ivan Perišić koji je zabio u 15. minuti.

Na vrhu nije bilo promjena, prvak Bayern je golovima Lewandowskog i Schweinsteigera pobijedio Mainz i stigao do 25. pobjede u sezoni. A dortmundska Borussia pobijedila je Werder rezultatom 3:2, a navijači domaće momčadi oprostili su se od dvije legende: trenera Jürgena Kloppa i kapetana Sebastiana Kehla, koji su danas igrali posljednju utakmicu na Westfalenu.

Njemačka, 34. kolo: Bayern - Mainz 2:0, Borussia D. - Werder 3:2, Frankfurt - Bayer 2:1, HSV - Schalke 2:0, Hannover - Freiburg 2:1, Hoffenheim - Hertha 2:1, Köln - Wolfsburg 2:2, Borussia M. - Augsburg 1:3, Paderborn - Stuttgart 1:2.

>>Ivica Olić: Trener nas već tri dana drži u kampu

Foto: Screenshot/ Bundesliga

(Foto: Screenshot/ Bundesliga)

Komentara 1

ZO
zoom
09:03 24.05.2015.

Divan je netko tko radi na lijeku protiv raka,tko je napisao divnu knjigu,skladao divnu pjesmu....zar da se divimo goluuuu...na to je nažalost svijet spao...u kombinaciji pive u plastici i jeftinog Burgera...:-((((

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije