Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAKMICA ISTINE ZA HSV

Ivica Olić: Trener nas već tri dana drži u kampu

Ivica Olić
Foto: /DPA/PIXSELL
23.05.2015.
u 13:00

'Od srijede nisam vidio obitelj, udaljeni smo sat i pol vožnje od Hamburga. U gradu bi pritisak od navijača bio neizdrživ.'

Još prije četrnaest godina, u dresu Marsonije, tada 21-godišnji Ivica Olić igrao je dramatične prvoligaške kvalifikacije...

- U Solinu smo izgubili 2:4, zabio sam oba pogotka, a u Slavonskom Brodu bilo je 3:0 za nas, uz moj hat-trick - razveselio je Olića podsjetnik na početak blistave karijere.

Četrnaest godina nakon Solina, 35-godišnji Olić ponovno je pod sličnim stresom. No, sada će, prvi put u karijeri, osjetiti patnju borbe za prvoligaški ostanak. Nekada se proslavljeni reprezentativac tukao za europske trofeje, a sada strepi nad ponorom druge lige...

Hamburger SV, četverostruki njemački prvak, europski prvak (1983.), osvajač Kupa pobjednika kupova (1977.) i jedini klub koji nikada nije ispao iz Bundeslige, protiv Schalkea igra sudbinski važnu utakmicu, jednu od najznačajnijih u 127-godišnjoj povijesti.

Navijači su na nogama

- Još od srijede smo u izolaciji, trener Labbadia odveo nas je u kamp Uwe Seeler, sat i pol vožnje od Hamburga, jer bi pritisak u gradu bio neizdrživ. Navijači su na nogama, napetost je ogromna, svi samo iščekuju utakmicu sa Schalkeom - kaže Olić, koji je i noć uoči utakmice proveo odvojen od obitelji, u hotelu u Hamburgu.

Kakvo je raspoloženje među igračima?

- Napetost, neizvjesnost, ali nitko ne razmišlja negativno. Klub je napravio sve da ključnih 90 minuta dočekamo u miru, potpuno smo fokusirani na tu odlučujuću utakmicu i uvjereni kako nam ona neće biti posljednja u Bundesligi. I ja tako razmišljam: moramo svladati Schalke pod svaku cijenu i uvjeren sam da ćemo dobiti još jednu šansu, makar kroz kvalifikacije - nastavlja Olić.

Obitelj vam dolazi na utakmicu?

- Supruga Natali neće doći, nema ona živaca za to, ali sinovi će biti na utakmici.

Strahujete li od mućki, dogovora Hannovera i Freiburga na remi, čime bi vas gurnuli u 2. ligu čak i ako pobijedite Schalke?

Schalke lovi 5. mjesto

- Ne razmišljam tako. Prema tom scenariju, Hannover bi se doveo u situaciju da mora u kvalifikacije, što mu ne bi jamčilo ostanak. Sportski bi bilo tražiti pobjedu u posljednjem kolu, čime bi sigurno ostali u ligi. No, tim kalkulacijama ne vrijedi se opterećivati; mi igramo svoju utakmicu u kojoj trebamo pobijediti. I neće nam biti lako - ističe Ola.

Kad smo već kod Schalkea, na njegovoj klupi sjedi Roberto di Matteo, trener koji je s Chelseajem svladao Bayern u finalu Lige prvaka 2012. godine. Olićeva crna mačka. I Schalke nije nezainteresiran jer se u toj utakmici bori za očuvanje petoga mjesta koje izravno vodi u Europsku ligu. Preskoči li ga Augsburg (gostuje u Mönchengladbachu), Schalke će ići u doigravanje za EL.

U posljednjem kolu (subota, 15.30) igraju: HSV - Schalke, Hannover - Freiburg, Borussia (M) - Augsburg, Paderborn - Stuttgart, Hoffenheim - Hertha, Köln - Wolfsburg, Borussia (D) - Werder, Bayern - Mainz, Eintracht - Bayer.

>>Buljan: Žao mi je moga HSV-a, strašno je tko sve igra u tom klubu...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije