Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRI U LIGI PRVAKA

Olić: Bayern je jači nego lani, ali neka Dinamo odigra kao protiv Reala

Ivica Olić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.08.2015.
u 20:07

Spektakl: Bayern će biti doživljaj za publiku u Zagrebu, ali i izazov za igrače Dinama, kaže Ola.

Brojni Hrvati ostavili su duboki trag u Bayernu: od braće Kovač, svjetskih prvaka iz 2001. godine do Marija Mandžukića, osvajača Lige prvaka 2013. godine.

Između njih 'ugurao' se legendarni Ivica Olić (zajedno s Danijelom Pranjićem), čovjek čija je herojstvo u Lyonu prije pet godina Bavarcima donijelo finale Lige prvaka. Ola je tada Francuzima isporučio hat-trick na Gerlandu, ukupno postigavši sedam pogodaka u pohodu na veliko finale.

Međutim, vratit ćemo se na to kasnije. Krenuli smo s pričom o današnjem Bayernu, momčadi s kojom se Olić nedavno sučelio u Bundesligi. HSV je u toj utakmici primio pet komada...

Neće se štedjeti

- Je li Bayern jači nego lani? Iz prve ruke reći ću vam - da! Osjetio sam odmah njihovu snagu i uvjerio se koliko su im Douglas Costa i Vidal donijeli pomaka u igri. Srna mi je pričao koliko je Costa sjajan igrač, a mnogi ga nisu poznavali s obzirom da je igrao na istoku Europe, u ne tako atraktivnoj ligi. Taj Costa bit će veliko, veliko pojačanje u napadu, dok je Vidal baš igrač profila kakav mi je nedostajao u sredini otkad je otišao Luis Gustavo: 'pas' koji čisti sve pred sobom. On je prava zamjena za Schweinsteigera, i igrač doveden za najvišu razinu, dvoboje s najjačima u Europi - priča Olić.

Što protiv takvoga suparnika može Dinamo?

- Najprije, treba znati da je Bayern takav stroj koji se ni u jednoj utakmici neće štedjeti. Za zagrebačku publiku bit će velika nagrada vidjeti jednu od najjačih europskih momčadi, a i Dinamovim igračima veliki izazov nadmetati se s takvim zvijezdama. Naravno da će plavima biti jako teško protiv Bayerna, kao i protiv Arsenala, no sjetio sam se baš utakmice koju su prije četiri godine odigrali protiv Reala u Zagrebu. Dečki su dali sve od sebe i izvukli častan poraz, samo 0:1. Zašto se ne bi slična priča ponovila i protiv Bayerna - dodaje Olić.

Ne znam snagu Grka

U Maksimiru misle kako bi se s Olympiacosom mogli boriti za treće mjesto?

- I treba tako pozitivno razmišljati. Ne znam kakva je snaga Grka, jesu li nekoga prodali ili kupili, ali i njihov cilj je isti kao Dinamov, treće mjesto.

Je li Bayern među tri favorita Lige prvaka?

- Bayern je uvijek među najvećim favoritima i njima je ispadanje u polufinalu razočaranje. Slušao sam Guardiolu koji je kazao kako očekuje najmanje polufinale. Ako trener tako razmišlja, onda navijači sigurno opet očekuju finale.

Vratimo se na početak priče: najdraže utakmice u Bayernu?

- Dva finala Lige prvaka ostat će mi najljepše uspomene, iako smo u njima bili poraženi. Ipak je to najjače klupsko natjecanje na svijetu, a u pohodu 2010. postigao sam sedam pogodaka.

Nakon utakmice Bayern - HSV popričali ste malo s Lahmom?

- Da, pozdravili smo se, ostali smo u dobrim odnosima, on je jedan od rijetkih starosjedilaca s kojima sam igrao u Bayernu. Jedan od njih je i Thomas Müller, prijatelj s kojim se povremeno čujem - zaključio je Ivica Olić.

>> Schifo: S Olympiacosom ćemo se ravnopravno 'potući' za treće mjesto!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije